От 2015 година се иска промяна на закона за закрила

...
От 2015 година се иска промяна на закона за закрила
Коментари Харесай

Анюта Качева: От 2015 година се иска промяна на закона за закрила на детето в Норвегия

" От 2015 година се желае смяна на закона за протекция на детето. Бившият обществен министър на Норвегия също поддържа измененията. Преди време Съветът на Европа реагира с тежък отчет, а Норвегия бе извадена от група А за правата на индивида. " Това сподели преводачът Анюта Качева. По думите ѝ най-голямото обвиняване средщу службата за протекция на детето в Норвегия е, че де факто работи директно с полицията и върху нея не се упражнява никакъв надзор.
Още една българка описа за проблемите си в Норвегия. Стелияна Станкова отпътува за Норвегия през 2012 година, след което взема цялото семейство със себе си.
" След като пристигнаха децата, мина към година, преди да стартират проблемите и инспекциите. Първо се стартира със сигнал в учебно заведение – имаше диалог с тях, без ние да знаем и без наше разрешение. Било им е казано, че не би трябвало да споделят с родителите си. При първия сигнал непосредствено ни извикаха и ни споделиха: „ Вие не сте положителни родители”. Ние попитахме за какво и какъв е казусът. Те дадоха отговор, че са получили сигнал от учебното заведение, че огромната ми щерка дава бял самун на дребния наследник, като му маже филия с шоколад, когато желае. Там децата не си купуват храна, а си носят всеки ден ", добави майката.
" Аз попитах какъв е казусът с белия самун. " Вие какво желаете, на 18 година да са диабетици или да са с наднормено тегло? ", сподели психоложката при диалога ", сподели още Стелияна.
По думите ѝ децата са питани по какъв начин живеят вкъщи, биват ли унизени, има ли някакъв проблем, използваме ли цигари и алкохол в къщата. " Децата споделят: „ Да, тати пие бира”. Започва се едно следствие в магазина – какво количество бира се купува. В работата питат дали някой е ходил пийнал и дали е имал някакво несъответстващо отношение ", сподели още Стелияна Станкова.
Тя е безапелационна, че в никакъв случай не би се върнала в Норвегия. " Не бих си подложила децата на този стрес, който изживяха те и ние ", акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР