От 2 февруари Франция започва да облекчава прогресивно ограниченията, въведени

...
От 2 февруари Франция започва да облекчава прогресивно ограниченията, въведени
Коментари Харесай

От 2 февруари Франция започва да облекчава мерките срещу коронавируса

От 2 февруари Франция стартира да облекчава прогресивно рестриктивните мерки, въведени поради COVID-19. Това разгласи френският министър председател Жан Кастекс, предадоха международните организации.

На тази дата ще бъдат отстранени рестриктивните мерки за броя на феновете на спортни, културни и развлекателни обекти, а отдалечената работа ще бъде единствено целесъобразна. Дискотеките пък ще отворят порти на 16 февруари. От 2 февруари ще бъде анулирано и носенето на маски навън в някои региони, където дистанцията не може да се съблюдава, съобщи Българска телеграфна агенция.
Французите загърбиха страховете от пандемията, женят се и имат повече деца
Хората във Франция, които са имали съмнения дали да основат семейство по време на първото затваряне поради пандемията, наподобява са за...
Прочети повече
Преди това обаче на 24 януари би трябвало да влезе в действие имунизационният пропуск. Той разрешава единствено на тези, които имат документ за имунизация против COVID-19, да получат достъп до заведенията за хранене, кафенета, превоза и развлекателни действия. Досега имаше опция и тези, които показват негативни резултати от тест за ковид, да имат достъп до тези места. Кастекс съобщи, че този пропуск може да бъде анулиран на по-късен стадий, в случай че рискът за публичното здраве намалее доста. Въвеждането на имунизационен пропуск бе утвърдено от френския парламент, само че към момента не е получило зелена светлина от Конституционния съд. Мярката към този момент породи митинги в страната.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР