От 1997 година във РЗИ Велико Търново функционира кабинет за

...
От 1997 година във РЗИ Велико Търново функционира кабинет за
Коментари Харесай

Над 2700 души са минали през кабинета за отказване от цигарите във Велико Търново

От 1997 година във РЗИ Велико Търново действа кабинет за отричане от цигарите. Консултациите в него са изцяло безвъзмездни. От откриването си до през днешния ден през кабинета са минали над 2700 души, с които експертите от РЗИ са правили беседи, съвещания и други действия за отричане от тютюнопушенето.

По мотив днешния ден кабинетът за отричане от цигарите е изнесен в парк “Дружба ” във Велико Търново и всеки искащ може гратис да изследва дишането си, да получи скъпи препоръки по какъв начин да откаже цигарите. Бяха проведени и специфични демонстрации и игри с награди, в които се включиха най-много децата.

Всяка година на 31 май се отбелязва Световният ден без тютюнопушене по самодейност на Световната здравна организация. Денят се организира по целия свят, акцентират се рисковете за здравето, свързани с използването на тютюн и се моли за ефикасна политика, която да понижи равнищата на ползване.

Тютюнопушенето е един от главните рискови фактори за пораждане на редица обществено значими болести като сърденчосъдовите, онкологичните, белодробните. По данни на Световната здравна организация тютюнопушенето всяка година убива към 6 милиона души. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР