От 14 до 16 юни в село Замфирово, община Берковица,

...
От 14 до 16 юни в село Замфирово, община Берковица,
Коментари Харесай

Замфирово се готви за традиционния Гушански събор по Спасовден

От 14 до 16 юни в село Замфирово, община Берковица, ще с организира обичайният "Гушански събор по Спасовден ". Първата вечер е балканска, от 20 часа на сцената ще се изявят два състава от Сърбия - „ Ритмико бенд “ и „ Пиротски трубачи - Саша Павлович “ с посетител младата звезда от нашия край Сава Чиплич. От 22.14 до 24 часа за публиката ще пее Ивана. След нея на сцената ще излезе оркестър „ Ритмико бенд “.
В събота е непокътнатото място на фолклория празник. Официалното разкриване е от 9.45 часа, а фолклорната плетеница ще стартира от 10 часа. Шест състава за достоверен фолклор ще се съберат към огромното дърво в парка на селото, където ще показват песни, танци и обреди. От 16 часа, ще се изявят съставите за обработен фолклор. Ще има конкурс за достоверна носия от бабината ракла и за обичайни ястия от Северозапада, където ръководител на журито ще бъде Иван Звездев, който ще сготви за гостите курбан супа.
Вечерната стратегия стартира от 18 часа с Гушанската духова музика. След нея на сцената ще пеят Поли Паскова и Илия Луков, като домакините от кметството и НЧ „ Развитие 1928 “ са окуражени да създадат най-дългото хоро в Северозапада.
В неделния ден програмата напълно ще е за децата като са планувани професионални аниматори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР