От 14.00 часа до 20.00 часа се спират тежкотоварните камиони

...
От 14.00 часа до 20.00 часа се спират тежкотоварните камиони
Коментари Харесай

Спират ТИР-овете от 14.00 ч. по най-натораверите пътища


От 14.00 часа до 20.00 часа се стопират тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

Целта е повишение на сигурността, увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата и умерено пътешестване на водачите в края на трите почивни дни.

От Агенция "Пътна инфраструктура" припомнят, че е належащо да се потегля на път с коли готови за зимни условия, да се кара деликатно и със съобразена скорост, като се съблюдават въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция “, която следи и подхваща нужните дейности за организацията на трафика.

Движението на МПС над 12 тона ще е лимитирано по следните пътни посоки:

автомагистралите;

път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала „ Струма “ при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “; път I-4 п. в. „ Коритна “ - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ - София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „ Даскалово “ до кръстовище „ Драгичево “. Днес от 10 ч. до 18 ч. (в светлата част от денонощието) в същия сектор ще има две ленти за прибиращите се към София. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Люлин “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР