От 1300 проверки сме констатирали близо 800 нарушения 300, от

...
От 1300 проверки сме констатирали близо 800 нарушения 300, от
Коментари Харесай

КЗП: Открихме редица нелоялни търговски практики в продажбата на вино у нас

„ От 1300 инспекции сме установили близо 800 нарушавания 300, от които са подозрения за използване на нелоялни търговски практики. Те се показват главно в придаване на свойства и качества на продуктите, които те не имат, и това завишава цената “.

Това съобщи Ангел Джалев от Комисията на отбрана на потребителите /КЗП/ по отношение на взаимните инспекции в магазинната мрежа дружно с Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ и Националната организация по приходите /НАП/ в страната. Според него данните са притеснителни и прикани потребителите да подават сигнали, когато се усещат ощетени от неточни търговци .

Джалев взе участие в кръгла маса на тематика „ За качеството на българското вино “ , която се организира в София. Това е четвъртото следващо издание на събитието, проведено от Сдружение „ За налична и качествена храна “ , този път в съдействие с Националната лозаро-винарска камара /НЛВК/.

„ Качеството на българското вино е на международно равнище. Борим се да вършим бизнес в България, да сътворяваме работни места и да остават младите в страната. Но това може да стане, единствено в случай че потребителите избират български артикул “ , съобщи Йордан Чорбаджийски , ръководител на Управителния съвет на НЛВК в България.

В дебата за качеството на българското вино се включиха учени, ръководители на браншови организации и на държавни институции. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР