От 10 до 16 юни - една седмица Пловдив ще

...
От 10 до 16 юни - една седмица Пловдив ще
Коментари Харесай

Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов откриват „Пловдив чете“ 2019

От 10 до 16 юни - една седмица Пловдив ще бъде Столица на книгата с литературния фестивал „ Пловдив чете ". Официалното разкриване следва на 11 юни, вторник от 20 часа на Античния спектакъл.

Всички пловдивчани и посетители на града ще могат да се насладят на музиката на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов - специфични участници в откриването. На сцената с тях ще бъдат: Мирослав Турийски (пиано), Александър Леков (басет), Младен Димитров (барабани).По традиция на откриващото събитие ще бъдат връчени премиите „ Орфеев венец " за най-изявен стихотворец през миналата година, както и „ Златна четка " за най-хубаво художествено оформление на книга.

Входът за събитието е СВОБОДЕН.

Тази година в границите на фестивала в АЛЕЯ НА КНИГАТА ще гостуват към 40 издателства с шатри, ситуирани наоколо до Римския стадион.

На 14 юни от 17 часа ще бъдат връчени Националните литературни награди „ Христо Г. Данов " в къщата-музей на първия възрожденски издател.

Близо 20 издателства взимат присъединяване в „ Пловдив чете " с създатели и преводачи. Предстоят завладяващи срещи с задгранични писатели от Холандия, Румъния, Испания.

Тази година изключително богата е съпътстващата стратегия на фестивала - ще отидем на литературни пътешествия из Пловдив, галерия, хореографски манифест и летни читални. Специален план на издателство „ Жанет 45 " е апаратура на образния актьор Петко Танчев: „ Забравените думи ".

Всички събития от програмата на „ Пловдив чете " са с вход свободен!

През 2019-та година ще се организира 17-то издание на литературния фестивал. Домакин на „ Пловдив чете " е издателство „ Жанет 45 ".

Събитието се осъществя с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР