Швейцарският певец Немо, 24 г., спечели песенния конкурс на Евровизия

...
Швейцарският певец Немо, 24 г., спечели песенния конкурс на Евровизия
Коментари Харесай

ПЪРВО МЯСТО: Ето песента, с която Швейцария спечели Евровизия


Швейцарският артист Немо, 24 година, завоюва песенния конкурс на " Евровизия " в шведския град Малмьо.

" Благодаря Ви толкоз доста. Надявам се този конкурс да извърши обещанието си и да продължи да отстоява мира и достолепието на всички хора по света ", сподели просълзеният Немо, като приемаше премията. " The Code споделя за пътуването, което започнах, когато разбрах, че не съм нито мъж, нито жена ", сподели Немо, представен от Българска телеграфна агенция.

Швейцария печели състезанието за трети път. Предишният беше през 1988 година с песента Ne partez pas sans moi на Селин Дион.



Песенният конкурс на " Евровизия " се организира всяка година от 1956 година Излъчва се по малките екрани на участващите страни и притегля огромен зрителски интерес. През 2023 година са го гледали над 160 милиона души. Тази година изчисленията са за 180 милиона фенове.

Конкурсът се завърна в Швеция, откакто предходната година го завоюва Лорийн за повторно - половин век след успеха на АББА. Музикантите от именитата диско група не участваха в програмата, само че на сцената излязоха техни аватари от шоуто ABBA Voyage.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР