От 1 юни ще се издават само електронни рецепти. Това

...
От 1 юни ще се издават само електронни рецепти. Това
Коментари Харесай

Електронните рецепти ще са факт от 1 юни

От 1 юни ще се издават единствено електронни предписания. Това сподели на брифинг зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков.

„ Издадени съм към 100 000 електронни предписания , от които единствено 3000 не са били изпълнени. Установихме, че към момента болничната система не е изцяло подготвена. Накрая, когато изписват пациента, постоянно дават рецепта, а със в този момент настоящата уредба не би трябвало тази рецепта да има възпожност за потребление в аптека. Това ни накара да се обединим към концепцията да отложим до 31 май стартирането единствено на електронни предписания , с цел да дадем опция на сътрудниците от лечебните заведения в страната да вкарат този програмен продукт и да бъдат подготвени по отделенията “, разяснява доктор Пенков.

По думите му това решение потегля към „ Държавен вестник “. „ Надяваме се да бъде обнародван в петък, тъй че до края на май ще важат всички типове предписания. Това е последното отсрочване. От 1 юни ще бъдат единствено електронни предписания “, акцентира той.

Д-р Нели Нешева от Управителния съвет на Българския лекарски съюз съобщи, че ще поканят всички болнични лекари

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР