От 1 юли всеки един потребител на ел.енергия ще може

...
От 1 юли всеки един потребител на ел.енергия ще може
Коментари Харесай

От 1 юли всеки има право да си сложи умен електромер

От 1 юли всеки един консуматор на ел.енергия ще може да изиска от своето ЕРП да му конфигурира " интелигентен " електромер. Това плануват поправките в енергийния закон, признати дефинитивно от депутатите през днешния ден.

На 30-ия ден след неговото поискване ЕРП е длъжно да му го сложи, разяснява в коридорите на Народно събрание ръководителят на енергийната комисия Валентин Николов. " Сега всеки един консуматор е на график, който се дефинира от ЕРП-то и потребителят не може да си следи потреблението ", изясни националният представител от ГЕРБ. " Ел. силата в другите часове на деня е с друга цена, изключително в случай че е малко произвеждане или приблизително, той ще може да управлява своето ползване или цена ", добави Николов. Става дума обаче за клиенти с обект с конфигурирана мощ над 50 киловата.

" Това дава опция за действително заплащане на това, което всеки е потребил. И второто значимо нещо е, че той може да използва в часовете, когато е най-евтина ел. силата ", изясни за преимуществата на цифровия електромер шефът на енергийната комисия. Освен това показанията му ще могат да служат като доказателство за обжалване на сметката.

" Защото те доста тъкмо и ясно демонстрират на всеки 15 минути какво е потреблението ", добави Николов. " Няма да има и закъснение на фактурите, каквото имаше до момента ", счита Николов. Шефът на енергийната комисия предвижда, че отсега нататък всеобщо потребителите ще преминат на подобен онлайн доклад.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР