От 1 юли сексолози в руските болници ще могат принудително

...
От 1 юли сексолози в руските болници ще могат принудително
Коментари Харесай

Меко казано странни предпочитания. Как Русия отвлича вниманието от войната с контрол върху интимността

От 1 юли сексолози в съветските лечебни заведения ще могат наложително да " лекуват " хора, чийто полов живот не пасва на формалните показа на страната за позволена фамилиарност. А по стичане на събитията това се случва в следващия сложен миг за ръководещите в Русия, написа Светла Енчева.

От 1 юли 2023 година в съветските лечебни заведения би трябвало да проработят и сексолози. Това става по силата на заповед на Министерството на здравеопазването на Русия от 14 октомври 2022 година По това време Украйна си беше отвоювала огромна част от Харковска област и се готвеше да си върне и Херсон. И не щеш ли страната реши да се прицели в интимния живот на хората.
Какво ще лекуват сексолозите в Русия?
, която дружно с приложенията си е 259 страници, се отнася до реда на даване на здравна помощ при психологични разстройство и разстройства на държанието. Функциите на сексолозите, както и „ психологичните разстройства “, които се чака те да лекуват, са разказани на стр. 46.

Споменатите „ разстройства “ са свързани с половото развиване и ориентировка, половата идентификация и половите желания, половата какофония в фамилията и половите дисфункции.

Официалният парламентарен вестник на Русия на по-достъпен език:

„ Помощта на подобен експерт е нужна, в случай че човек желае да се избави от фригидност, импотентност или нарушавания на половото държание като фетишизъм, мазохизъм, садизъм, ексхибиционизъм и дори при такива меко казано ексцентрични желания като автоеротизъм, хомосексуализъм, зоофилия “.
Русия е извадила хомосексуалността от листата на болесттите през 1999 година Следователно на лекуване предстои нещо, което не е болест.
Русия е извадила хомосексуалността от листата на болесттите през 1999 година – девет години след Световната здравна организация. Следователно на лекуване предстои нещо, което не е болест.

Още по-интересното е, че с изключение на ЛГБТИ+ хората, които в Русия се обект на все по-репресивни ограничения, съгласно властта имат потребност от здравна помощ и тези, които са просто „ по-палави “ в интимния си живот. Примерно харесват белезници („ мазохизъм, садизъм “), еротично долни дрехи или избрана част от човешкото тяло („ фетишизъм “).

За психологично разстройство е оповестено даже половото самозадоволяване („ автоеротизъм “).

При това на лекуване подлежат освен хората, „ страдащи “ от съответните „ разстройства “ а и тези, за които се реши, че има риск да ги развият. Например децата, чиито родители се тревожат, че може да развият „ неправилна “ полова ориентировка или полова еднаквост. Или, не дай, боже, да стартират да мастурбират.
Как ще се лекуват „ половите разстройства “?
За методите за лекуване на някои от оповестените за разстройства можем да съдим по оборудването на кабинетите на сексолозите, разказано в приложение 18 на заповедта.

Така да вземем за пример лечението на фригидността ще бъде идентична с лекуването на женската нервност по време на Викторианската ера, а точно – с „ рехабилитационен “ вибратор. В помощ на импотентността пък са планувани помпи за стимулиране на ерекцията.

Статията на парламентарния вестник на Русия показва назначението на сексолози в лечебните заведения като форма на оказване на помощ на хора, които имат потребност от такава. В този смисъл приказва и интервюираният от изданието психиатър, който акцентира, че тази „ деликатна тематика “ е „ табуизирана “.

От заповедта обаче излиза наяве, че въпреки тематиката да е деликатна, предвижданата „ грижа “ напълно не е такава.

Една от дилемите на сексолозите ще бъде да подхващат „ взаимно с доктор психиатър насилствени ограничения от медицински темперамент във връзка с лица, страдащи от полови разстройства “.
В Русия човек към този момент може да бъде подложен на наложително лекуване, в случай че половият му живот не пасва на формалните показа на страната за позволена фамилиарност
С други думи, в Русия човек към този момент може да бъде подложен на наложително лекуване, в случай че половият му живот не пасва на формалните показа на страната за позволена фамилиарност.

Опитите за „ лечение “ на хомосексуалност или трансджендър еднаквост се назовават конверсионна терапия. Няма съществени научни доказателства, че те имат триумф, по тази причина пък има доста данни за вредите, които могат да нанесат, от време на време – непоправими.

Поради това конверсионната терапия е неразрешена било отчасти, било напълно в двадесет и пет страни (Германия да вземем за пример я забрани през 2019 г.), в други е оповестена за противозаконна, а още десетина страни се готвят да наложат възбрана върху нея.

Многовековните старания за битка с „ ръкоблудството “ също не е известно да са се увенчали с триумф.
Политическата връхнина и телесната долница
Датата за начало на действието на новите сексологични кабинети е авансово планувана, само че тя по съвпадане се случва в следващия сложен за властта в Русия интервал.

След на до наскоро доближения на Владимир Путин Евгений Пригожин властническият режим в страната е изгубил имиджа си на едносъставен. Вече не е ясно кой от мощните в страната кой е и защо се бори.

Същевременно Украйна продължава да бележи, въпреки и дребни, само че методични победи на фронта.

И тъкмо в този миг на процедура към този момент всеки става евентуален обект на въдворяване в наложително лекуване.

„ Кой ли пък ще гледа какво върша в своята спалня “, биха си споделили мнозина. Но в Русия, набеждаващи други в хомосексуалност с аргумента, че са ги видели през прозореца. Независимо дали това е правилно, или не. Пък в случай че са видени от дете, става публичен скандал. Хомофобската агитация в Русия стартира с аргумента, че всичко е, с цел да се предпазят децата.

Представете си в този момент някой непълнолетен Вова да каже (или родителите му да кажат, че е казал), че е видял през прозореца чичко Стьопа да прави нещо срамно, което на него мама му е забранила да прави. Или пък дребната Олечка да изтича разплакана при мама, тъй като зърнала през пердето вуйна Нина да поставя на чичо Игор белезници с пухчета.

И Стьопа, Нина, Игор и доста като тях ще бъдат подложени на наложително лекуване – в името на децата и тяхното „ вярно “ полово развиване, несъмнено.

И колкото повече политическата връхнина се разпада, толкоз повече телесната долница ще се трансформира в централна тематика.

Добрата вест е, че заповедта планува по един лекар-сексолог на 250 000 души, тъй че ще е мъчно да бъдат „ лекувани “ всички. Поне първоначално.

* Становищата, изказани в рубриката „ Мнение “, могат да не отразяват позицията на Свободна Европа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР