От 1-ви декември руските уеб сайтове и уеб приложения ще

...
От 1-ви декември руските уеб сайтове и уеб приложения ще
Коментари Харесай

До 1-ви декември руските сайтове трябва да премахнат бутона за влизане с помощта на Google и Apple ID

От 1-ви декември съветските уеб уеб сайтове и уеб приложения ще би трябвало да отстранен бутоните за вход посредством Гугъл и Apple ID. Това заяви депутатът от Държавната дума Антон Горелкин в своя Telegram канал.

Да напомним, че през юли бяха импортирани промени в 149-ФЗ, които разрешават оторизация в уеб сайтове и приложения единствено посредством съветски телефонен номер, посредством Госуслуги, ЕБС или друга услуга, напълно или с над 50% следена от съветската страна.

„ Целта на тези нововъведения е да се ускори сигурността на персоналните данни на нашите жители и да се понижат рисковете от консолидираното на услуги от недружествени страни в съветските запаси “, изясни Горелкин в своята Telegram.

Руските компании обаче се оказаха неподготвени да локализират системите за взаимоотношение с потребителите за толкоз малко време. Затова на 28-ми ноември Държавната дума одобри на първо четене законопроект, който удължава периода на позволената регистрация и оторизация на съветските уеб сайтове, употребяващи някои задгранични услуги, до 1-ви януари 2025 година

„ Очаквахме, че най-големите ни цифрови платформи ще имат време да решат всички организационни въпроси до 1 декември тази година. След поредност от съвещания и срещи с сектора обаче стана ясно, че срокът би трябвало да бъде продължен – в противоположен случай няма да има гаранция за устойчиво действие на платформите, което ще заплаши комфорта на съветските консуматори “, изясни Горелкин.

Той също по този начин добави, че „ непознатите системи (например бутоните за влизане в системата посредством Гугъл и Apple ID) ще би трябвало да бъдат отстранени от съветските уеб страници и приложения до 1-ви декември„.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР