От 1 февруари разреждат автобусите на градския транспорт във Варна

...
От 1 февруари разреждат автобусите на градския транспорт във Варна
Коментари Харесай

Разреждат градския транспорт във Варна заради високите цени на горивата и тока

От 1 февруари разреждат рейсовете на градския превоз във Варна поради високите цени на горивата, които основават финансови усложнения, заяви Българска национална телевизия.

" Проблемите и при нас са както на всички места в страната. За последното тримесечие цените на горивата са се вдигнали. Платили сме милион и 200 хиляди повече, по отношение на миналата година, изясни инж. Злати Златев от " Градски превоз " във Варна.

Във Варна има 30 тролейбуса, обслужващи 4 линии, а сметките за ток са скочили над 3 пъти. Служителите на общинската компания във Варна няма да получат и ваучери за храна този месец, както доста други чиновници в български компании. " При заплата от 1000-1200 лв. един значителен % са ваучерите от 80 лева, които чакаме с неспокойствие. Всеки се надява на тези ваучери за храна, които към момента не сме получили този месец и не знаем дали ще ги получим ", споделя Пенко Пенков.

" Общинската компания е мощно обвързана с контракти за публични поръчки и цените са закрепени. Максимално са лимитирани всевъзможен вид разноски, само че сдружението има потребност от финанси, с цел да поддържа качеството на градския превоз, както и пътната сигурност ", сподели Юлиан Георгиев, от сдружението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР