От 1 декември 2020г. в Хасково стартира интелигентна система за

...
От 1 декември 2020г. в Хасково стартира интелигентна система за
Коментари Харесай

Стартира интелигентна система за управление на синята зона в Хасково

От 1 декември 2020г. в Хасково започва умна система за паркиране в синя зона. На конференция през днешния ден кметът на община Хасково Станислав Дечев, шефът на Тролейбусен превоз Хасково Албен Маджуков и Хрисимир Илиев- член на екипа на MOBZZO показаха новите правила за работа на зоната за паркиране, оповестиха от общината.

„ Системата, която вкарваме е най-обемната като благоприятни условия за заплащане и оптимално улеснява жителите, които употребяват синя зона. Тя разреша цялостна цифровизация на зоната, в това число документите за паркиране, справките и докладите. Това ще докара до по-строг надзор и унищожаване на опцията от злоупотреби “, разяснява кметът Станислав Дечев.

Той добави, че с въвеждането на новата система клиентите на синя зона ще бъдат улеснени, тъй като електронното заплащане ще им спести време.

От през днешния ден се вкарват различни канали за заплащане:

Плащане посредством SMS
То се прави, посредством изпращане на SMS на номер 1338. Номерът би трябвало да се вкара вярно с латинския еквивалент на българския номер.

Пример: вярно въведен номер е СА 1234 ВА, погрешно въведен номер е SA 1234 VA.

Гражданите получават увещание 5 минути преди приключване на времето за паркиране.

Цената за 1 час престой в синя зона е 1,00 лев на час, плюс цената на SMS, съгласно абонаментния проект на клиента.
Ако се изпрати SMS в неработно време на зоната, клиентът НЕ се таксува от системата.
Плащане посредством мобилно приложение MOBZZO.

Приложението MOBZZO, може да бъде свалено гратис от Гугъл Play, за Android и AppStore за Apple. Възможност за заплащане на таксата за паркиране от чужденци посредством кредитна/дебитна карта. Приложението разрешава автоматизирано удължение на времето за паркиране. Цена за паркиране посредством приложението – 1 лев на час престой.

Плащане посредством паркоавтомат. Хартиеният билет от паркоавтомат се заменя с електронен. Хартиеният притежател е единствено за информация на жителя, не е належащо да се слага на предното стъкло на автомобила. Цена за паркиране – 1 лев за час престой.

През месец декември чиновниците на синя зона ще продължат да обслужват паркоместата. През този временен интервал ще е допустимо и заплащане в брой на чиновниците.
От януари 2021г. заплащането за синя зона ще става единствено посредством SMS, мобилното приложение MOBZZO и в брой на паркоавтомат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР