От 1 април всички нови автомобили, продавани на територията на

...
От 1 април всички нови автомобили, продавани на територията на
Коментари Харесай

Властите вече могат да следят всяка нова кола

От 1 април всички нови коли, продавани на територията на Европейски Съюз, наложително би трябвало да бъдат оборудвани със система за незабавни повиквания на тел. 112 при положение на злополука. eCall има както автоматизиран режим, който предава координатите на колата до диспечерски център, по този начин и ръчен за свързване със службите с натискане на бутон.

Местоположението на колата се открива от GPS и мрежата от спътници Galileo. При злополука датчици във въздушните възглавници оповестяват координатите, точния час на случая и посоката, в която се е движел автомобилът досега на удара.



Системата eCall 112 трябваше да стане наложителна още през 2015 година, само че редица страни от Европейски Съюз не бяха подготвени за въвеждането ѝ, а в други работеше в тестов режим. Сроковете се удължиха и поради опасения за злоупотреби с неприкосновеността на персоналната информация, които постановиха промени в законодателството.

Русия вкара сходна система предходната година. ЭРА-ГЛОНАСС е наложителна част от оборудването на всички нови коли, продавани на територията на федерацията. Макар и сходна като протоколи и стандарти обаче, съветската система постоянно работи неефективно и е по-сигурно спасители да бъдат извикани по елементарен мобилен телефон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР