Освобождаването на шефовете на службите ДАНС и ДАР не е

...
Освобождаването на шефовете на службите ДАНС и ДАР не е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Неизбежно е освобождаването на шефовете на ДАНС и ДАР

" Освобождаването на шефовете на службите ДАНС и ДАР не е изненада, то е неизбежно. Предложението за промяна на шефа на ДАНС е разумно. Досегашното управление на Агенцията има доста неща, за които да бъде подложено на критика ". Това сподели пред БНР водачът на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България "  Христо Иванов.

По думите му в обединението ще обсъдят кардиналния въпрос за

Иванов разяснява и, че откакто сменят шефа на ДАНС - няма да има към този момент арестувани съветски шпиони, като дефинира извършените дейности за закъснели:

" Досега Борисов 10 години си затваряше очите.... Става дума за закъснели дейности на много ниски равнища.... Може да се погледнат дейностите на досегашното управление на ДАНС по-скоро като откупуване на Борисов, в сравнение с като съществено деяние във връзка с съветското въздействие в България ".

Съпредседателят на " Демократична България " дефинира като дезертьорство от поста и бламиране на националната сигурност излизането в неплатен отпуск на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

Според Христо Иванов " цялостното разплитане по абсурда с подслушването на политици ще стане, в случай че в 46-ия парламент има болшинство, което е решено да почисти системата на националната сигурност и да отговори насъбраните през годините доста въпрос ".

Той акцентира, че това може да стане единствено от постоянно ръководство:

" Затова споделям, че е кардинален въпросът доколко е рационално и законно длъжностен кабинет да придвижва такива назначения ".

Христо Иванов акцентира, че нито той, нито Атанас Атанасов настояват, че самите те са били подслушвани , а е въпрос на цивилен дълг да изяснят фактологията към това:

" Интересното е дали службите са били употребявани за всеобща разработка за подслушване на политици " .

Интервюто на Даниела Големинова с Христо Иванов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР