Освободиха от ареста майката на убитото 7-годишно момиче в Момчилград,

...
Освободиха от ареста майката на убитото 7-годишно момиче в Момчилград,
Коментари Харесай

Освободиха майката на Дамла, появи се покъртително послание в памет на убитото дете!

Освободиха от ареста майката на убитото 7-годишно момиче в Момчилград, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата. По предписание на Окръжна прокуратура - Кърджали от арестните пространства на Районна работа "Изпълнение на наказванията " - Кърджали е освободена 38-годишната с букви С.А. Тя бе привлечена като обвинена за това, че в Момчилград, област Кърджали, като родител, за времето от 22.30 часа на 16 декември до 06.30 часа на 17 декември, оставила без контрол и задоволителна грижа 7-годишната си щерка Д.М., с което основала заплаха за нейното физическо и душевно развиване - закононарушение по член 182 алинея 1 от Наказателния кодекс. 
Направена е преценка, че от доказателствата по делото не може да се одобри, че е налице действителна заплаха обвинената С.Д. да се укрие или да извърши друго закононарушение, заради което Окръжна прокуратура- Кърджали няма съображение да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража ".  
Покъртителни и трогателни слова могат да просълзят всеки, който минава през блок "Слава " в Момчилград, където до неотдавна живееше 7-годишната Дамла. Малкото момиченце бе грубо удушено и облепено с тиксо, а все още обвинен за зверството е братовчедът на детето - Мехмед. Все още се чакат експертизи, които да потвърдят, че точно той е виновникът и казусът да влезе в съда. Припомняме, че тя е била на работа, когато дребното момиче е било убито. Версиите за гибелта на момичето са доста, а жителите на Момчилград желаят да отмъстят на килъра за детето. 
Днес пъстър лист бе залепен на вратата на входа на жилищната кооперация на Дамла. На него жителите на града са изразили съболезнованията си, а думите са способни да разчустват всеки. "Сбогом, блага Дамла. Белите кокичета и жълтите минзухари за тебе ще цъфтят! Детските игри и песни за тебе ще звучат! Кокичета, минзухари, слова, теменужки и синчец, ще сплитаме ние за тебе, Дамла, в най-нежен венец. Ние те обичаме! Спи умерено безконечния си сън! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР