Освен здравният отговор, битката с коронавируса в Италия е и

...
Освен здравният отговор, битката с коронавируса в Италия е и
Коментари Харесай

В Италия вземат крути мерки за спасяване на икономиката от коронавируса

Освен здравният отговор, борбата с ковид в Италия е и на икономическо равнище. Намаляват се сметки за ток, отсрочва се заплащане на Данък добавена стойност - това са акцентите във взетите от италианското държавно управление ограничения, написа в. " 24 часа ".
По предварителни калкулации всяко италианско семейство ще получи приблизително по 1400 евро под друга форма. А италианският Национален осигурителен институт ще заплаща част от заплатите на работещите, в случай че компанията им спре или понижи активността. Ще бъдат обхванати и компании с един чиновник, както и кооперативите. За компаниите с от 5-има до 50 чиновници ще се укрепи и Фондът за консолидиране на заплатата, който покрива 80 на 100 от заплащането. За всичко това се отпускат 2,5 милиарда евро.
Тези, които са на свободна процедура или с краткотрайни контракти, ще бъдат освободени от осигурителни внoски. За сезонните служащи от туризма и шоубизнеса се дават повече благоприятни условия за обезщетение при безработица. Карантината, сертифицирана с медицински документ, ще бъде равна на болничен.
Предвиждат се 12-15 дни спомагателен отпуск за родителите с деца на възраст до 12 години. Мярката ще покрие до 80% от заплащането при хората с ниски приходи и 30% при тези с високи. Онези, които не могат да пресечен работата си, може да изискат ваучер от 600 евро за детегледачка, медиците имат право на 1000 евро.
Спира се заплащането на месечните вноски за заем за първо жилище за работещите, които минават към интеграционната каса. Помощ има за притежателите на дребен бизнес, които не могат да заплащат наем за магазините си, и други Разсрочват се сметки за ток, газ, вода - де факто за период от 2 месеца.
Отлагат се заплащането на налози и осигурителни вноски и внасянето на Данък добавена стойност - с 2 месеца.
Има обезщетяване на анулирани, само че платени спектакли, кино, спектакъл, които може да се употребяват до края на годината. По сходен метод се обезщетяват и неизползвани туристически пакети.
Всичко това се чака да коства 10 милиарда евро на италианската страна, само че Европейски Съюз към този момент работи да се махнат рестриктивните мерки за бюджетния недостиг.
Здравният аспект
Премахва се хабилитационният изпит за лекари - те ще може да упражняват специалността си незабавно откакто се дипломират. 20 млн. евро се плануват за реструктуриране на пандизите и 58 млн. евро незабавно за полицията, пожарната, армията и Гражданска защита, с цел да набележат подобаващи здания за болнични потребности.
Дистанционната работа става наложителна в администрациите в обществения бранш. Намалява се оптимално физическото наличие на държавните чиновници, само че се подсигуряват главните услуги.
Иначе в Италия най-тежко остава ситуацията в провинция Ломбардия. Там 730 души лежат в интензивни отделения. Заради всеобщата карантина, общинските управляващи нямат опция да издават смъртни актове.
Още: " Коронавирусът провокира нови и нови ограничения в Европа и по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР