Освен за комуникация с приятели и забавление, социалната мрежа Facebook

...
Освен за комуникация с приятели и забавление, социалната мрежа Facebook
Коментари Харесай

Специалисти алармират за нов тип атаки към бизнеси и потребители във Facebook

Освен за връзка с другари и развлечение, обществената мрежа Фейсбук през днешния ден се употребява от дребни бизнеси и търговци за разпространение на тяхната активност и развиване. Независимо от ранга на компанията, то наличието ѝ в обществените мрежи е обвързване за другарство с клиенти и евентуални сътрудници. Но това онлайн наличие идва със своите опасности.

Avanan, компания, притежавана от Check Point Software, през вчерашния ден на страниците в блога си за дейна измамническа акция във Фейсбук, чиято цел са бизнеси с интензивно наличие в обществената мрежа. Мошениците разчитат на невниманието на хората, занимаващи се с организация на страниците и потребността от неотложност. Тактиката им е елементарна, само че ефикасна. На имейла, възложен във Фейсбук страницата на жертвата бива изпращан имейл, който я осведоми, че каченото във Фейсбук профила изображение нарушава непокътнати авторски права и акаунтът ще бъде отстранен за непрекъснато, в случай че до 24 часа не бъде последвана посочена в писмото хипервръзка. Ако жертвата последва посочената връзка, тя попада на уебсайт, на който данните му за регистриране във Фейсбук биват откраднати.

„ Макар и това електронно писмо да показва адрес на изпращача, който е очевидно, че не идва от Фейсбук, като цяло наподобява много правдиво. Това, което може да предизвика потребителят да се подлъже е концепцията, че акаунтът ще бъде отстранен до 24 часа. Помислете единствено. Ако вашата организация разчита на Фейсбук за реклама, разпространение и други бизнес действия, едно вероятно унищожаване би било нещо, което мъчно може да се преодолее. Изпълнението на апел за бързо деяние наподобява рационално в тази ситуация “, изяснява Джеръми Фукс от Avanan, който добавя, че компанията е била очевидец на талази от сходни офанзиви напоследък. Това, което Фукс поучава е да се ревизира постоянно хипервръзката, която ще бъде последвана просто, като поставите маркера на мишката върху нея. Освен това би трябвало да проверявате съответно кой изпраща писмото.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР