Освен нерешени въпроси в българо-турските отношения премиерът Бойко Борисов е

...
Освен нерешени въпроси в българо-турските отношения премиерът Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Борисов поставил пред Ердоган и проблеми на Гърция и Кипър

Освен нерешени въпроси в българо-турските връзки министър председателят Бойко Борисов е сложил на срещата си в понеделник с президента на Турция Реджеп Ердоган и открити тематики сред Гърция и Кипър от една страна и Турция от друга. За това заяви държавната пресслужба.

На съвещанието на Европейския съвет в Брюксел на 22 и 23 март българският министър председател е поел този ангажимент. Днес той е уведомил по телефона премиера на Гърция Алексис Ципрас и президента на Кипър Никос Анастасиадис, че го е извършил.
Борисов е сложил въпросите за арестуваните гръцки бойци, за напрежението в Източното Средиземноморие и в Егейско море, както и за Кипърския въпрос в границите на двустранната си среща с турския президент, а следтова те са били разисквани и по време на работната вечеря с присъединяване на ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.

Борисов е уведомил събеседниците си, че водачите на Европейски Съюз са настояли за позитивна развръзка до Великден по случая с двамата гръцки бойци, арестувани на турска територия. По въпросите, които засягат Кипър, турският президент ги е уведомил, че ще се търси решение според интернационалното право.

В телефонните си диалози от през днешния ден Борисов е показал, че развиването по тематиката ще продължи да бъде следено с внимание и от България, и от Брюксел. Според българския министър-председател възобновяване на доверието и спокойствието в района сега е от сериозна значимост.
Премиерът Алексис Ципрас и президентът Никос Анастасиадис са благодарили.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР