Освен, че нарече решението за оттегляне от Афганистан „малоумно“, той

...
Освен, че нарече решението за оттегляне от Афганистан „малоумно“, той
Коментари Харесай

Тони Блеър: Решението на САЩ да се оттеглят от Афганистан е малоумно

Освен, че назова решението за отдръпване от Афганистан „ малоумно “, той предизвести, че то ще навреди на доверието в Съединени американски щати и Англия, като в същото време ще разреши „ всяка джихадистка група по света да го приветства “, написа " Гласове ".

В изказване от 2700 думи-първото му за рецесията, откогато талибаните завзеха Кабул предишния уикенд, Блеър сподели, че „ изоставянето “ е „ трагично, рисково [и] излишно “. Оттеглянето значи, че „ светът към този момент не е сигурен къде стои Западът “, написа той.

Блеър сподели, че политическите разделения в Съединени американски щати „ очевидно водят до недоразвитост на американската мощност “ и решението на Джо Байдън да се отдръпна „ с малко или даже без съвещания “ остави Англия „ в риск от изпадане във второ разделяне на международните сили “.

Той призна, че е направил „ неточности “ по време на афганистанската намеса след терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година „ Научихме заплахите от интервенцията по метода, по който се намесихме в Афганистан, Ирак и Либия “, споделя той.

Западът трябваше да вземе дълготрайно решение, с цел да се оправи с войнствените форми на „ коренен ислям “, продължава Блеър, „ тъкмо както Съединени американски щати и Европа взеха стратегическо решение за битка с комунизма по време на Студената война “.

„ Ние разпознахме революционния комунизъм като опасност от стратегически темперамент, която изискваше да се надигнем против него както идеологически, по този начин и с ограничения за сигурност. Той продължи повече от 70 години. През това време в никакъв случай не бихме помислим да кажем: „ Е, ние се занимаваме с това отдавна, просто би трябвало да се откажем. “ Знаехме, че би трябвало да имаме воля, потенциал и непрекъсната мощ, с цел да го победим. Разбрахме, че това е същинска опасност и се обединихме народи и партии, с цел да се оправим с това “, прибавя той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР