Остри спорове по време на дебатите за закриване на спецправосъдието.

...
Остри спорове по време на дебатите за закриване на спецправосъдието.
Коментари Харесай

Остри спорове по време на дебатите за закриване на спецправосъдието

Остри разногласия по време на дебатите за закриване на спецправосъдието. Депутатите разискват в правната комисия измененията в Закона за правосъдната власт на второ четене в Комисията по конституционни и правни въпроси.

„ Нека бъде предпазен публичният интерес, а не персоналният, каквито изявления се прокрадват. Много желая да повторя, че специализацията на съдиите, зависи от нас дали тя ще даде плод, дали делата ще потънат зависи от вас, тъй като тук се изрекоха спекулации от основния прокурор, по какъв начин ще има протест. Говорим си за морал и нравственос, къде е етиката “, сподели Мирослав Иванов, член на Комисията по правни въпроси, представен от БГНЕС.

От ръководещото болшинство обявиха, че опозицията спекулира със страховете си.



„ Аз имам вяра, че виждайки тази наклонност, че всички спекулации на опозицията няма да се случат . Голяма част от вас, които сте в профилирания съд, вие не сте били наказателни съдии “, добави Иванов.

Според ГЕРБ предлагането не е премислено добре и няма да докара до резултати.

„ Няма по какъв начин по тези параграфи да не се приказва. Без сериозен разбор, без причини ще закрием тези структури. Защо го вършиме сътрудници. Експертизата ще се загуби, нека не съм права. Знам, че го вършиме, тъй като сте дали обещание и би трябвало да извършите съдружното съглашение, само че помислите дали това е дейно “, сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По-рано и основният прокурор Иван Гешев участва на съвещанието и изрече и своята позиция за промените. Това стана откакто Висш съдебен съвет отсрочи дебатите върху предлагането за неговото предварително преустановяване на мандата.

„ Интерес от закриването на профилираните структури имат тези, които българските жители назовават „ мафия “. Ако това стане, делата ще приключат безславно. Нека българските жители да наблюдават какво ще се случи и със съответните обезпечения и запори, какви ще са следствията. И тогава въпросите няма да са към българската правосъдна власт “, съобщи основният прокурор Иван Гешев на съвещанието на Комисия по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно заседание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР