Остават много неизвестните около тримата българи, които бяха арестувани във

...
Остават много неизвестните около тримата българи, които бяха арестувани във
Коментари Харесай

Шок с българските шпиони в Англия! Имат ли връзки у нас?

Остават доста незнайните към тримата българи, които бяха задържани във Англия за шпионаж в интерес на Русия. Все още не се знае по какъв начин те са били вербувани, по какъв начин са правили активността си и какви контакти са имали.

Няма данни тримата българи да са имали връзка с лица в България, заяви пред Нова телевизия Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност и някогашен заместник-министър на защитата.
-->
„ На този стадий знаем единствено, че става въпрос за хора от българска народност. Няма информация да са правили някаква активност у нас ", разясни той.

„ Англия е сензитивна към шпионските афери поради това, че на нейната територия бяха осъществени няколко акта на принуждение, които бяха свързани с съветското разследващо ръководство. Ето за какво този случай ще има медийно отразяване, изключително когато влезе в правосъдна фаза. Но доста неща няма да бъдат налични като информация за необятната аудитория, най-много какво тъкмо са правили тези българи ”, разясни Божилов.

По думите му сходни шпионски кавги се разиграват на територията на разнообразни страни. „ Бях във Вилнюс по време на срещата на НАТО. Ключовото беше, че страните членки би трябвало да затегнат сигурността, защото Русия ускорява хибридните действия. Руската страна се пробва да повлияе на страните членки на НАТО, с цел да спрат помощта за Украйна. Тези хибридни войни ще продължат, а интензитетът ще се усилва. Това, което става в Черно море в действителност е притеснително. Русия се пробва да наложи своето въздействие по всевъзможен метод ”, добави още Йордан Божилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР