Остават 2 дни, в които физическите лица могат да подадат

...
Остават 2 дни, в които физическите лица могат да подадат
Коментари Харесай

Още два дни  физическите лица могат да платят по-малко данък

Остават 2 дни, в които физическите лица могат да подадат годишните си заявления по електронен път и да употребяват  5% отстъпка  от налога за довнасяне, припомнят от Национална агенция за приходите Варна. Всеки, който заявява приходите си до 31 март 2022 година с личен код или електронен автограф, може да се възползва от отстъпката при възнаграждение на дължимия налог. Отстъпката не може да надвишава размера от 500 лева Допълнително изискване е лицата да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне, също в период до 31 март 2022 година До момента 17 177  варненци са заявили приходите си по електронен път, а общо постъпилите годишни заявления в  офиса на Агенцията във Варна са 21 676. От Национална агенция за приходите чакат още близо 16 000 варненци да заявяват приходите си до края на данъчната акция.

Годишната декларация се подава от физическите лица до 3 май на 2022 година. Декларацията се подава от всички жители, получили през 2021 година приходи по извънтрудови правни отношения. Работилите по цивилен контракт през миналата година  подават годишна декларация, без значение от размера на получените възнаграждения или хонорари. Доходите си пред Национална агенция за приходите заявяват и лицата, които през миналата година са упражнявали активност, облагана с патентен налог, земеделските производители, а по този начин също и тези, които са получили приходи от наеми, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

Национална агенция за приходите Варна поучава своите клиенти да пестят времето си, като  употребяват електронните услуги на приходната организация.

Повече информация за декларирането и заплащането на налози, жителите могат да  намерят на уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg. Консултации може да се вършат и националния телефон на приходната организация 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР