Остава тежко състоянието на 8-годишното дете, което беше поразено от

...
Остава тежко състоянието на 8-годишното дете, което беше поразено от
Коментари Харесай

Детето, ударено от мълния в Бургас, няма поражения върху мозъка

Остава тежко положението на 8-годишното дете, което беше изумено от гръмотевица на плажа в Бургас през вчерашния ден. Лекарите не престават да се борят за живота му. Добрата вест е, че виталните му индикатори, все още, са постоянни, заяви.

8-годишното момченце, настанено в бургаската болница, все още е в медикаментозна кома, интубирано и на апаратна вентилация.

„ Последното нагледно проучване, което имаме, е резултатът от скенера. За благополучие демонстрира, че няма патологични отклонения на основен мозък. Оттук нататък следва едно постепенно и гладко пробуждане, опити за пробуждане от страна на сътрудниците от Реанимация и продължение на дейното наблюдаване и последици, оценка на неврологичния статус на детето. Към този миг можем да кажем единствено провалянето вид изгаряне в региона на седалището, това е от забележимите елементи, били са наранени и долните крака ", съобщи доктор Светослав Тодоров, заместник-директор на УМБАЛ-Бургас.

Детето, дружно със фамилията си, изчаквало сестра си да завърши тренировки по танци на плажа . Застига ги обаче гръмотевична стихия. В опит да намерят заслон, потеглят към близкото заведение на плажа, само че поради дъжда детето се намокрило и станало проводник на мълнията. Според спасители ударът от гръмотевица на плажа не е измежду честите произшествия, само че измежду най-опасните.

„ Когато човек е навън място, приказваме за плажа, първото нещо, когато има светкавици, не би трябвало да се влиза във водата, тъй като водата е проводник. Хората би трябвало оптимално да не застават по дървета, не би трябвало да се застава под чадър, тъй като те също са проводник. Да няма телефони . Единственото нещо, което могат да създадат в тази обстановка, за по-малко проводимост, е да застанат в такава поза и просто да чакат да мине самата мълния, самата мълния, тъй като по този начин е най-малката точка, която имаш за проводимост ", посъветва Петър Русев, старши избавител.

А възобновяване след сходни произшествия е дълго, споделят лекарите . Преди година гръм удари 18-годишно момиче в Приморско. След лекуване Теодора се възвърне. Сега лекарите вършат всичко допустимо и този случай да приключи с благополучен край.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР