Останах изненадана, че миналото правителство не прие корекция в социалната

...
Останах изненадана, че миналото правителство не прие корекция в социалната
Коментари Харесай

Христина Христова: 40% от домакинствата в България се затрудняват да осигурят достатъчно топлина в дома си

Останах сюрпризирана, че предишното държавно управление не одобри промяна в обществената стратегия за отопление в България, която е доста остаряла. Осигури се едно повишение на сумите, които ще получат хората – по 20 лева на месец. Това напълно не покрива растежа на цените на енергоносителите. Това разяснява в студиото на " Още от деня " Христина Христова, някогашен министър на труда и обществената политика.

Според нея заради инфлацията и повишението на цените, би трябвало да се усили мащаба на хората, които се подкрепят.

По думите ѝ данни на Евростат демонстрират, че 40% от семействата в България имат усложнения да обезпечат задоволително топлота в дома си.

" Много бързо една работна група може да приспособява нашата стратегия и да изведе дефиницията за енергийна беднотия ", счита Христова.

Тя добави, че не е проблем, че сега няма настоящ парламент по отношение на пенсиите, тъй като преизчисляването на пенсиите от 1 октомври тази година е заложено в актуализацията на бюджета за 2022. Сумите са планувани и те са обилни.

Относно пенсионното обезпечаване Христова разяснява:

" Отново не се подходи по верния метод да се трансформира пенсионно осигурителната система. За следващ път се приложи административен метод, както за осъвременяването от 1 юли, по този начин и за преизчисляването от 1 октомври ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР