Основният съд в Охрид отложи делото срещу Илия Спасески, единия

...
Основният съд в Охрид отложи делото срещу Илия Спасески, единия
Коментари Харесай

Основният съд в Охрид отложи делото срещу единия от обвинените за побоя над Християн Пендиков

Основният съд в Охрид отсрочи делото против Илия Спасески, единия от участниците в побоя против секретаря на сдружението " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков, заяви Българска телеграфна агенция.

Защитата на Спасески изиска делото да бъде отсрочено с изказванието, че не разполага с всички събрани доказателства, от които зависи построяването на отбраната.

Част от очевидците не участваха в залата, а в отговор на въпрос на съдията Боян Мартиноски юристът на Пендиков отговори, че на този стадий не може да даде адреса му, че той към момента се лекува и не е ясно по кое време ще бъде в положение да участва на делото.

Спасески е упрекнат в нанасяне на тежка телесна щета от ненавист заради национална и етническа принадлежност и беше задържан няколко дни след нападението против Пендиков на 19 януари, само че на 22 февруари беше освободен от ареста.

Същия ден беше задържан и вторият нападател на Пендиков - Б.А. от Битоля. Охридската прокуратура изиска от съда паспортът му да бъде краткотрайно лишен, с цел да не може да напуща страната, и изиска от българските управляващи адреса, на който Християн Пендиков обитава сега, с цел да го разпита като очевидец.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР