Основният проблем в Маришкия басейн е не дали хората ще

...
Основният проблем в Маришкия басейн е не дали хората ще
Коментари Харесай

Попов: Основният проблем на Мариците не е дали хората ще запазят работата си, а дали ще бъдат задържани

Основният проблем в Маришкия басейн е не дали хората ще си запазят работните места. Те ще си намерят работа. Проблемът е дали те могат да бъдат арестувани там, с цел да може районът да се развива с капацитета, който има. И в случай че той се развива по този метод, тогава ще има огромен дефицит на хора. Защото тези хора, които в този момент стачкуват, няма да са задоволителни за това индустриално развиване.

Това съобщи министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Той е безапелационен, че „ хората няма да бъдат излъгани “.

„ Всяка една огромна компания в огромните индустриални браншове, на която покажем капацитета на Маришкия басейн, демонстрира интерес. Всички те желаят да знаят каква е регулаторната среда. Те желаят предвидимост. Тези и тези терени ще бъдат заравнени и готови за индустриална активност. За да може целият Маришки район да бъде употребен за капиталова активност, там в продължение на 10 години би трябвало да работят най-малко 3000 души. Т.е. там са обезпечени тези работни места за заравняване на терена “, изясни министър Попов.

Той означи, че за енергетиците и въглищните централи има огромни пакети за това, което се случва по пазарни аргументи.

„ Не е правилно, че Брюксел ни дава едни пари, с цел да затворим въглищните централи. Има един пазарен развой, който свива непрестанно въглищното произвеждане. Европейският съюз ни обезпечава средства да се оправим с това. Това не е договорка: те ни дават пари, с цел да затворим “, изясни пред Българска национална телевизия министър Попов.

Според него всеки един митинг се политизира. „ Особено в предизборна обстановка е напълно естествено, когато има неодобрение към него да се придърпат партии и групи, които желаят да завоюват от него “, сподели екологичният министър.

Той напомни, че цялата система за квотите влиза в действие през 2003 година, през 2005 година влиза пазарът на излъчвания. Министерство на околната среда и водите оперира цялата политика по квотите.

Парите остават в България , с тези средства се контролира и цената на електричеството. Ние имаме интерес от тези квоти . Средствата от квотите влизат в Националния фонд за сигурност на енергийната система. Този фонд се разпределя по разнообразни направления. Подпомага се новата енергетика, само че все по-голяма част от парите се употребяват за обезщетения на цените на електричеството, другояче цената на тока ще скочи нагоре “, сподели още министър Попов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР