Основният фаворит за титлата на US Open – Рафаел Надал

...
Основният фаворит за титлата на US Open – Рафаел Надал
Коментари Харесай

Надал даде сет на Чилич, но продължи марша си на US Open

Основният любимец за купата на US Open – Рафаел Надал продължи с безкомпромисното си показване в Ню Йорк. В мач от 1/8-финалите на конкуренцията, испанецът не срещна особени компликации против Марин Чилич. Матадора загуби един сет, само че в последна сметка сграбчи успеха след 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.

Това бе първият случай от началото на конкуренцията, в който Надал губи сет.

Надал бе праволинеен съвсем през целия мач, като се изключи втория сет, в който позволи пробив за 3:1 в интерес на Чилич, а хърватинът успа да се възползва по най-хубавия метод от него и да вземе частта в своя изгода.

След този сет обаче, испанецът сподели същинска класа и не остави никакво подозрение в превъзходството си на корта. Той даде единствено три гейма на Чилич до края, печелейки идващите два сета с 6:1, 6:2.

Така Надал си обезпечи място на 1/4-финала на US Open за 9-и път в своята кариера, а статистиката сочи, че това е общо 40-ото му присъединяване на тази фаза в шампионатите от Големия шлем.

Следващият противник на испанеца ще бъде Диего Шварцман, който в профил Александър Зверев. Надал е безспорен любимец против аржентинеца, против който има 7 победи от 7 изиграни мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР