Основните цели на първия етап от специалната военна операция в

...
Основните цели на първия етап от специалната военна операция в
Коментари Харесай

Русия: Първи етап от операцията - изпълнен, ВВС и ВМС на Украйна са елиминирани

Основните цели на първия стадий от специфичната военна интервенция в Украйна са изпълнени, въоръжените сили на Украйна претърпяха обилни загуби. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, цитират от ТАСС.

" Първо, за специфичната военна интервенция на въоръжените сили на Русия на украинска територия. Като цяло главните цели на първия стадий са реализирани. Б ойният капацитет на украинските въоръжени сили доста понижа, което разрешава главното внимание и главните старания да се съсредоточат за постигането на главната цел - освобождението на Донбас ", означи той.
 Украйна разгласи победа в Ирпен, боеве се водят в Херсонска област и в Донбас Обновена
Украйна разгласи победа в Ирпен, боеве се водят в Херсонска област и в Донбас

Пентагонът оповестява за съветско придвижване към Харков, британците за съветско нахлуване към Мариупол

По негови думи въоръжените сили на Украйна " са понесли обилни загуби ". " Въздушното превъзходство е реализирано. Военновъздушни сили и системата за противовъздушна защита са на практика отстранени " , заключи министърът на защитата.

Шойгу уточни, че от 152 бойни самолета, които украинските въоръжени сили са имали преди началото на интервенцията, 123 са били отстранени, както и 77 хеликоптера от общо 149. Отстранени са и 152 от 180 системи за противовъздушна защита с огромен и междинен обхват.

" Военноморските сили на страната са престанали да съществуват. Значителни загуби са понесени от всички елементи на сухопътните и въздушно-десантните войски ", акцентира министърът.
 Руската формация „ Вагнер “ набира хора от „ Хизбула “ да водят война в Украйна
Руската формация „ Вагнер “ набира хора от „ Хизбула “ да водят война в Украйна

Открито е мобилизационно бюро в Хомс, Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР