Основните петролни фючърси поскъпват с над 2% към края на

...
Основните петролни фючърси поскъпват с над 2% към края на
Коментари Харесай

Петролът поскъпна с над 2% преди важната среща на ОПЕК +

Основните петролни фючърси нарастват с над 2% към края на петъчната търговия предвид на продължаващите опасения по отношение на предлагането на черното злато преди идната през идната седмица значима среща на картела " ОПЕК + ".

Към 21.15 часа българско време фючърсите на нефт Брент нарастват с 2% към 104 $ за барел, като за малко удариха часови връх към 106,50 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI - с 2,1% към 98,50 $ за барел, откакто по-рано денем нарастна за малко към 101,88 $ за барел.

ОПЕК и нейните съдружници, отпред с Русия, известни още като групата " ОПЕК + ", би трябвало да се срещнат на 3 август, като има очаквания, че ще бъдат контрактувани в допълнение доставки на нефт, само че редица анализатори предизвестяват, че страните членки към този момент се борят да изпълнят контрактуваните на този стадий индустриални квоти заради незадоволително вложения в петролни залежи, съобщи БНР.

Има някои клюки, че на тази среща " ОПЕК + " възнамерява да остави индустриалните си цели непроменени, което оказва помощ за повишаването на петрола.

" Цените на петрола се повишават още веднъж на фона на известия, че " ОПЕК + " ще остави непроменени задачите за рандеман през идващия месец (през септември), когато се срещнат на 3-ти август. Според други информации, някои източници допускат, че ще бъде разисквано едва нарастване, което наподобява да подхожда повече на оптимистичната позиция на чиновниците от администрацията на САЩ  и на апелите на Джо Байдън за покачване на производството по време на неговата аудиенция в Саудитска Арабия ", разяснява Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в OANDA.

Повод за днешното повишаване на петрола даде и вчерашно изявление на основния изпълнителен шеф на " Шел " (Shell) Бен ван Берден пред организация Блумбърг, че има по-голяма опция за по-нататъшно повишаване, в сравнение с за поевтиняване на петрола, защото " търсенето към момента не се е възстановило изцяло и предлагането несъмнено е лимитирано ".

Изпълнителният шеф на TotalEnergies Патрик Пуян показа същото мнение, като сподели, че производството на нефт не може да се оправи с възобновяване на търсенето.

Едно по-сериозно ново повишаване на петрола обаче наподобява лимитирано на фона на оставащите в действие терзания за понижаване на търсенето предвид на сигналите за икономическо закъснение в международен проект. Вчера бяха показани предварителни данни, показващи изненадващо стесняване на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през интервала април - юни за втори следващ месец от началото на годината, което на доктрина е индикация за " техническа криза ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР