Основните бойни елементи на групата Вагнер са разделени в няколко

...
Основните бойни елементи на групата Вагнер са разделени в няколко
Коментари Харесай

ISW: Синът на Пригожин ли поема “Вагнер”? frognews.bg

Основните бойни детайли на групата Вагнер са разграничени в няколко страни, в това число Беларус, Централноафриканската република, Либия и Мали, и няма явен обединен водач за групата Вагнер. Руският президент Владимир Путин прегърна обществено някогашния пълководец на ЧВК и сегашен чиновник в Министерството на защитата Андрей Трошев. Обсъдено е той да взе участие във образуването на нови доброволчески отряди, които извършват бойни задачи най-вече в Украйна. Някои детайли от групата Вагнер реагираха отрицателно на това предложение и издигнаха различен водач. 

Известен Telegram канал, обвързван с Вагнер, разгласи на 1 октомври, че 25-годишният наследник на Евгений Пригожин Павел Пригожин е поел " командването “ на групата и точно той договаря с Росгвардия за повторното присъединение на наемниците към бойните интервенции в Украйна. Въпросният канал показва, че бойците на Вагнер няма да би трябвало да подписват контракти с съветското МО и че групата Вагнер ще резервира своето име, знаци, идеология, командири, ръководство.

Руски източници обаче настояват, че Павел Пригожин не е напълно самостоятелен и на пракитка е под въздействието на ръководителя на Службата за сигурност на Вагнер Михаил Ватанин, което демонстрира, че някои чиновници на Вагнер са заинтригувани да се обединят към обвързвана с Пригожин опция на Трошев, който е обвързван с Кремъл и МО, без значение че тази " опция " не е изцяло самостоятелен индивид. 

 

, че съгласно наследството на Пригожин точно неговият наследник е избран за правоприемник на “Вагнер ”. 

 

Друг про-Вагнер източник съобщи на 30 септември, че ръководителят на Росгвардия Виктор Золотов обмисля да разреши на детайли от групата Вагнер да се причислят към Росгвардия като обособена единица на Вагнер, макар че лагерът на Павел Пригожин не е коментирал съответно по какъв начин неговият клон на групата Вагнер може да работи с Росгвардия.

Не е ясно обаче какво ще се случи сред Павел Пригожин и прегърнатия от Кремъл Андрей Трошев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР