Основната задача на служебното правителство в кризата е да търси

...
Основната задача на служебното правителство в кризата е да търси
Коментари Харесай

Радев: Основна задача на кабинета е да търси най-евтини суровини, независимо откъде - Политика

Основната задача на служебното държавно управление в рецесията е да търси най-евтините първични материали, без значение от кое място, и да дава най-хубавите условия за жителите и бизнеса.

Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден пред публицисти.

По думите му три десетилетия след началото на демократичните промени в България към момента има политици, които са подготвени да жертват стопанската система и благосъстоянието на хората в името на идеология.

Когато едно държавно управление, без значение служебно или постоянно, работи в полза на бизнеса и хората, резултатите са налице, съобщи президентът. И поздрави служебното държавно управление за поредните старания за преодоляване на инфлацията в страната.

Повод за думите му е цената на бензина, която през вчерашния ден вечерта цената на бензина падна под 3 лева на бензиностанциите на главния производител на горива в България. Радев изрази вяра, че това е началото на наклонност. По думите му намаляването на цените на горивата, както и намаляването на цената на природния газ за идващия месец с 30%, са действителни резултати, реализирани с старания и доста работа.

„ България е производител и експортьор на електрическа сила и до момента в който има служебно държавно управление, българите няма да стоят на мрачно “, съобщи още Румен Радев, в отговор на въпрос за спекулациите за въвеждане в страната на ограничения за ограничение на потреблението на газ и електричество на фона на дебатите в Европейския съюз за ограничения за преодоляване на инфлацията.

Европа се пробва да предотврати общественото напрежение през тази зима и да си подсигурява политическо успокоение, като за сметка на това жертва пазарните механизми, уточни президентът в отговор на въпрос за дебатите в границите на Европейски Съюз. По думите му въвеждането на ограничения, „ които са ни познати от едно по-далечно минало “, и големи обезщетения ще бъдат добре пристигнали през зимата, само че са с непредвидими последствия за пазара и за европейската стопанска система, ще останат в тежест на идващите държавни управления и генерации.

„ Основната задача на служебното държавно управление не е да лимитира потреблението и производството, което е сигурен път към застоялост и закъснение на икономическия напредък. Основната задача е да търси най-евтините първични материали, без значение от кое място, и да дава най-хубавите условия за българския бизнес и за българските жители, които са най-бедните в Европейски Съюз “, акцентира президентът.

„ Очевидно е, че три десетилетия след началото на демократичните промени в България, към момента има политици, които са подготвени да жертват стопанската система и благосъстоянието на хората в името на идеология. Нито българският бизнес, нито българските общество могат да търпят повече такива опити, нито да заплащат цената на нечии зависимости “, каза Радев. Държавният глава изрази учудването си, че у нас има политици, които не престават да настояват, че неналичието на газ или неговите непостижими цени не са проблем за топлофикациите. „ Попитайте тези политици от кое място и по какъв начин ще пристигна този мазут, кой ще го създава, кой ще го внася, на каква цена и при какви условия “, съобщи президентът Радев.

Политиците, които претендират да ръководи страната, да отговорят и по какъв начин ще се отрази на производството и на пазарните цени на горивата в България решенията на предходното държавно управление за ембарго на петролни артикули от Русия, прикани президентът. „ Дали България въобще ще има рафинерия, дали ще остане производител на горива или ще ги внася? Сега е времето да задавате тези въпроси на политиците, които имат упоритостта да ръководят “, уточни още Румен Радев. „ Крайно време е партии и политици да вдигнат своя взор над ежедневните злободневни политически нападки, тъй като незабавно след изборите те ще се сблъскат с тези проблеми и неспособността да ги вземат решение ще се заплаща от всички български жители “, акцентира президентът.

В коментар по отношение на договарянията на служебното държавно управление с „ Газпром “ президентът съобщи, че това е единствено една от опциите. „ Газпром не е панацея. Газпром е една от опциите и те ни дължат доставки на газ. Но това може да бъде решение единствено при угаждане на нашите условия за разсрочване на доставките през целия отоплителен сезон и по-добри цени “, съобщи още Румен Радев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР