Осигуряваме възможност за стажове и мобилност в над 100 чужди

...
Осигуряваме възможност за стажове и мобилност в над 100 чужди
Коментари Харесай

Проф. Димитър Димитров: УНСС вдига заплатите

Осигуряваме опция за стажове и подвижност в над 100 непознати университета Това бе допустимо вследствие на положителния банкет и консервативна политика за разноските, споделя ректорът проф. Димитър Димитров Не лежим на остарели лаври. Развиваме се Направихме старания да бъдем зелен университет и към този момент откриваме фотоволтаичен парк Броят на кандидат-студентите набъбна с към 20%. Това е самобитен връх за последните години Общество " Културно завещание " дава заряд на Бранд България
 

- Проф. Димитров открихте новата академична образователна година, по какъв начин мина кандидат-студентската акция?
-->
- УНСС може да се похвали с извънредно сполучлива кандидат-студентската акция, която освен информираше младежите за опциите, които нашият университет предлага, само че и ги ориентираше по какъв начин могат да се развиват по-нататък. Броят на кандидат-студентите набъбна с към 20%, което е самобитен връх за последните години. Добрият банкет и консервативната ни политика във връзка с разноските дадоха опция да разглася повдигане на заплатите освен на преподавателите, само че и на администрацията на УНСС.

- Кое ви прави толкоз мечтан университет?

- Не лежим на остарели лаври. Развиваме се. Модернизираме се. Създаваме вероятност за развиване и на студентите, и на преподавателите, и на чиновниците. Улеснихме доста от процесите, като онлайн кандидатстване, онлайн записване, организирахме доста надпревари, пробни матури и срещи с възпитаници от цялата страна.

Член сме на елитната университетска мрежа ENGAGE.EU и посредством нея нашите студенти с горделивост могат да споделят, че са учили в 9 университета по време на следването си. И то най-хубавите бизнес университети в Европа. Осигуряваме опция за стажове и подвижност в над 100 непознати университета.

Създадохме доста положителни връзки с бизнеса. Имаме взаимни бизнес академии с водещи компании. Предлагаме отлични благоприятни условия за стажове, организираме доста кариерно насочени събития и това води до съвсем 100% реализация на нашите ученици още от студентската пейка.

- Има ли промени в това, което ще учат студентите?

- Да, едни от огромните трансформации са измененията в образователното наличие и образователните проекти. Имаме повече избираеми дисциплини, повече благоприятни условия за студентите, повече извършения. Това беше промяна, която в продължение на една година се осъществяваше с дейното присъединяване на всички сътрудници. Процесът до известна степен се подтиква от плана ни за рационализация на висшето обучение, само че той би трябвало да продължи освен като взаимни стратегии или взаимна цифровизация на образователните дисциплини, а да се предизвикват и научните проучвания, както и да се усъвършенстват връзките с изследователските университети.

Другият наш в действителност доста сериозен трансформационен развой е в региона на дигитализацията. Ковид наложи бързо да вземем такива ограничения, само че дружно с това обезпечихме киберсигурността и общите условия към осведомителните технологии.

- Какви  са резултатите на УНСС във връзка с научната активност?

- Трансформацията е забележима. Центърът за подготовка на планове от няколко плана годишно към фонд " Научни проучвания " към този момент подава до 12 - 13 плана. Увеличихме тласъците за изявления в индексираните съществени списания и включването в влиятелните бази данни. Това докара до близо 30% растеж на изявленията. Нашето списание " Economic alternatives " също бе индексирано и се развива с една нова скорост, която е мотив за научна горделивост на Университета.



По традиция студенти и преподаватели уважиха паметта на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев

 

- Какво следва за УНСС, какви са целите?

- Потенциалът, който виждаме в бъдещето, е в увеличение броя на научните проучвания, тъй като ние, като огромен университет, имаме този потенциал. Процесът на цифровизация също няма да стопира. Ще се развива непрестанно, както и интернационализацията. Очакваме повече задгранични студенти. За преподавателите ни се отварят разнообразни нови благоприятни условия за научна работа и продан на познания по " Фулбрайт " и подвижностите по плана за рационализация на висшето обучение.

Като виждам какви резултати реализираме в мрежата ENGAGE.EU, ми се желае това, което вършим с задграничните университети, да го създадем и като българска университетска мрежа.

Минаха няколко години от мандата ми и, както нормално става, резултатите към този момент се виждат отчетливо. Направихме старания да бъдем зелен университет и към този момент откриваме фотоволтаичен парк, един от най-големите в областта на образованието въобще. Скоро ще приключи и ремонтът на нашата университетска библиотека. Стотици са ограниченията за енергийна успеваемост и възстановяване на образователния и административния развой, изключително за студентите и преподавателите. Създават се няколко академични кампуса, текат поправки на общежития, все такива сякаш ежедневни неща, само че с фокус към по-добра естетическа среда за живот и учене.

- УНСС е един от съучредителите на Общество " Културно завещание ", покровител сте на концепцията за цифровизация на туристическите направления, каква добавена стойност носи популяризирането на културно-историческото благосъстояние на страната ни?

- Културно-историческите забележителности, фолклорът и традициите са основни за районите - за основаване на работни места и за привличане на туристи. Като стопански университет не се поколебахме да сме измежду учредителите на Общество " Културно завещание ", тъй като знаем изгодите, които ще донесе.

Г-жа Славка Бозукова работи с голям възторг за това Чудесата на България да бъдат забележими. Радвам се, че точно тя е представителят на " Европа Ностра " за България и ще вложи този заряд за популяризирането на " Бранд България ".

Иновативното показване на културно-историческото благосъстояние на страната ни е единственият късмет да бъдем забележими. Информацията е един от най-важните детайли за развиването на туризма. Дигитализацията ще помогне на културните институции да създадат културното завещание налично за по-широка публика. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР