Още военни може да бъдат изпратени, за да гарантират спазването

...
Още военни може да бъдат изпратени, за да гарантират спазването
Коментари Харесай

Австралия праща още военни в Сидни, за да подсигури локдауна

Още военни може да бъдат изпратени, с цел да подсигуряват спазването на локдауна в Сидни, заяви през днешния ден държавното управление на австралийския щат Нов Южен Уелс, представено от Ройтерс. В столицата Канбера бе разгласен едноседмичен локдаун, който стартира от четвъртък вечерта, откакто там бе засечен първи случай на локално предаване на Covid от една година насам.

Австралия се бори с бързото разпространение на Делта разновидността, който принуди два от най-големите градове в страната - Сидни и Мелбърн - да наложат строги ограничения.

" Правим всичко допустимо да не оставим нито един камък непреобърнат по отношение на намирането на спомагателни (военни) запаси ", съобщи на конференция в Сидни Гладис Береджиклян, щатска премиерка на Нов Южен Уелс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според представител на министъра на защитата Питър Дътън, държавното управление на щата е дало индикации, че скоро публично ще изиска спомагателна поддръжка от военните.

Около 580 невъоръжени военнослужещи към този момент оказват помощ на полицията да постанова осъществяването на заповеди за домашна карантина в най-засегнатите покрайнини на най-големия град в Австралия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР