Още вчера стана ясно, че Илон Мъск най-сетне е намерил

...
Още вчера стана ясно, че Илон Мъск най-сетне е намерил
Коментари Харесай

Вече официално: Илон Мъск назначава Линда Якарино за нов шеф на Twitter. Коя е тя

Още през вчерашния ден стана ясно, че Илон Мъск най-накрая е намерил човек, на който да повери ръководството на добитата от него обществена мрежа Twitter. И макар, че първоначално всичко беше по-скоро в областта на спекулациите, късно вечерта милиардерът удостовери назначението на Линда Якарино на поста основен изпълнителен шеф на Twitter.

Тя тя ще се концентрира основно върху бизнес интервенциите, до момента в който той ще вложи напъните си в продуктовия дизайн и софтуерното развиване на компанията.

Водещите медии в Съединени американски щати се бяха сплотиха към догатката, че ръководителят на отдел „ Глобалната реклама и партньорства “ на NBCUniversal, Линда Якарино, може би е наследника на Илон Мъск на поста основен изпълнителен шеф в Twitter. Според информация на Axios от през вчерашния ден, цитиращи свои източници, осведомени със обстановката, Якарино ще напусне позицията си в медийния конгломерат, където работи към този момент повече от 11 години. През деня няколко пъти се съобщаваше се също, че тя води финални договаряния за поста с Мъск.

Кое обаче е тази дама, което въпреки и относително известна в Съединени американски щати, въпреки всичко е непозната за международната аудитория?

Линда Якарино до в този момент е началник на рекламния отдел в NBCUniversal, където работи повече от десетилетие.  В отговорностите и е намирането на по-добри способи за премерване на успеваемостта на рекламата. Като началник на рекламните продажби на NBCU тя има основна роля за стартирането на поддържаната от реклами стрийминг услуга Peacock на компанията.

Якарино е работила 19 години в Turner Entertainment и има заслуга за преместването на рекламните продажби на мрежата в цифровото бъдеще.  Там тя ръководи екип от 2000 души, който от присъединението ѝ към NBCU през 2011 година е генерирал над 100 милиарда $ от продажби на реклами. Тя е възпитаничка на Пенсилванския държавен университет, където е изучавала филантропични науки и телекомуникации.

В профила ѝ в LinkedIn се показва също, че е „ направила големи вложения в данни и софтуерни благоприятни условия “. В междуличностен проект тя се самоописва като „ издирван свързващ детайл, помощник и консултант “, както и като „ зает фактор за смяна и извънреден обединител “ в своята промишленост.

Като ръководител на Рекламния съвет, организация с нестопанска цел, която разпространява рекламни клипове, тя получава поддръжка от разнообразни организации, в това число Белия дом, за създаване на акция за имунизиране с присъединяване на папа Франциск, която доближава до повече от 200 милиона американци.

Любопитна детайлност е, че Якарино интервюира Мъск по време на рекламна конференция в Маями предишния месец. На конференцията Якарино насърчи публиката да посрещне Мъск с овации и похвали работната му нравственос. Сигурно е, че те се познават доста преди този момент.

Напускането на Якарино ще бъде още един огромен удар за компанията, откакто предишния месец Comcast заяви, че основният изпълнителен шеф на NBCUniversal Джеф Шел напуща, откакто призна за несъответствуващи връзки с жена в компанията, в резултат на тъжба, която провокира следствие.

Подходящ ли е индивидът, който да управлява Twitter?

„ Гордея се с работната си нравственос. Но, приятелю, срещнах своя сътрудник “, сподели тя на основния изпълнителен шеф на Space X, Tesla и Twitter. След това тя продължи да приказва за „ предизвикването на деликатния баланс при ребрандирането “ на необятно прочут и необятно употребен артикул като Twitter.

Един от анализаторите на Уолстрийт съобщи, че Якарино ще бъде основен състезател за Twitter, като се има поради големият ѝ опит в надзора на милиарди доходи от реклама годишно.

Тя „ ще се впише доста добре в цялостната тактика на Twitter и монетизацията в вероятност “, сподели Дан Айвс, софтуерен анализатор от Wedbush.

Нейният опит в стартирането на нови потоци от доходи за NBCU, в това число Peacock, и дълбоките ѝ знания за това по какъв начин да се монетизират артикули и услуги я вършат отличен избор за началник на Twitter, добави Айвс.

От основно значение е Twitter да преработи тактиката си за реклама, като в същото време монетизира потребителската си база, откакто огромните рекламодатели напуснаха кораба, откогато Елон Мъск пое ръководството.

„ Пред Twitter следва тежка работа в региона на цифровата реклама, защото платформата би трябвало да си върне рекламодателите, като в същото време монетизира потребителската си база “, сподели Айвс. „ Twitter се нуждае от основен изпълнителен шеф, който може да се захване с работа и да се опита да преобърне платформата Twitter с основни 6 до 12 месеца напред. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР