Още в края на 2017-а от Пътна полиция“ са сигнализирали

...
Още в края на 2017-а от Пътна полиция“ са сигнализирали
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва техническото състояние на автобуса и на пътната настилка

Още в края на 2017-а от „ Пътна полиция “ са алармирали за нараснал брой произшествия в сектора край Своге , в който през вчерашния ден се обърна рейс с 34 души . Това заяви на брифинг в Министерския съвет основният прокурор Сотир Цацаров .

По думите му началникът на локалното районно ръководство е алармирал, че макар поставеното ограничаване от 40 км/ч в региона, сцеплението на пътната настилка е неприятно и транспортните средства постоянно изхвърчат в насрещното придвижване.

Прокуратурата ще проверява по три посоки по отношение на злополуката край Своге. Това са - дейностите на лидера, техническото положение на рейса и това на пътната настилка , посочи основният прокурор Сотир Цацаров след изключителната среща при премиера.
 
Предмет на следствие ще бъдат дейностите на лидера на авариралия рейс. До края на деня Окръжна прокуратура София ще преценяват неговата наказателна отговорност , уточни Цацаров. На второ място следствие ще се води по отношение на превозвача и неговите отговорности, свързани с съответния курс и техническото положение на рейса и, на трето, положението на асфалтовата настилка, методът, по който е изпълнена и призната, акцентира основният прокурор.
 
 БГНЕС-->

Ще се прегледат цялата процедура по приемането и паспортизация на пътя след осъществяването му като подобен с чудесно качество и всички следващи дейности, свързани със сигнали, дейности на АПИ и съответния реализатор. " Въпросното ограничаване от 40 км/час на пътния сектор, което не е спазено от водача, е сложено вследствие на неприятното качество на пътя и след предписанията на АПИ за нов ремонт. В тази тенденция също ще бъде изискана цялата документи ", означи основният прокурор.

Общо пет сигнала са подадени единствено от началото на годината до компанията, построила пътя край Своге , за проблеми с пътната настилка в няколко сектора . Сред посочените проблеми са ниско сцепление на асфалта, проваляне на платното, некачествени мантинели и други Това заяви районният министър Николай Нанков.

Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " към този момент стартира инспекция за активността на компанията транспортьор. В същото време транспортният министър Ивайло Московски заяви данни от цялостна сложна инспекция на компанията, правена на 5 април т.г. Тогава " Автомобилна администрация " не открила нарушавания. Проверката е установила, че компанията има общо 6 рейса, а този, който е взел участие във вчерашната злополука, е с дата на регистрация 2001 година, уточни Московски.
 
Водачът, който е управлявал рейса, е и шеф на компанията. Шофьорът има психическо проучване , което е било издадено на 22 август 2018 година с годност до 22 август 2021 година Има годна карта за подготовка, издадена на 13 април 2018 година и е годна до 13 април 2023 година Има и годно удостоверение за ръководство на транспортното средство, добави транспортният министър.
 
Междувременно и експертна група от Института за пътна безопаснос т ще стартира без значение следствие на аргументите , довели до тежкия пътнотранспортен случай до град Своге.
 
 БГНЕС

27 август е разгласен за ден на народен печал в памет на жертвите , реши държавното управление.

Психолози от Института на Министерство на вътрешните работи са ангажирани да окажат помощ след тежкия случай през вчерашния ден с рейс в региона на Своге, заяви още през вчерашния ден министърът на вътрешните работи Валентин Радев . По думите му психолози оказват помощ както на близки на починалите и потърпевшите, по този начин и на спасителите - пожарникари и служители на реда.
При вчерашната злополука на рейса край Своге все още 16 души са починали и 21 индивида са ранени , заключи данните министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на изключителния брифинг в Министерския съвет през днешния ден. Здравният министър увери, че лекарите поставят всичките грижи, които са нужни, с цел да може пациентите да се възстановят. Всички те са получили разнообразни увреждания, добави Ананиев.
 

 БГНЕС

Шест души са настанени в " Пирогов " , като четирима от тях са в тежко положение. В болница " Св. Анна " също са приети в болница шестима (пет дами и един мъж). От тях в най-тежко положение е жена на 62 години, която е в сериозно положение. Във Военномедицинска академия (ВМА) двама души са в устойчиво положение, само че 30-годишният мъж е в по-тежко положение. В болница " Царица Йоанна - ИСУЛ " е настанен 59-годишен пациент - водачът на рейса , който е с охлузвания и рани и без заплаха за живота.

 

16 души починаха откакто рейс с пасажери , които били на екскурзия до манастира " Седемте престола ", се прекатурна в Искърското дефиле . В рейса са пътували 33 души и водачът, десетки бяха ранените в друга степен. Произшествието стана в региона сред Лесков дол и Своге , към 17.00 ч. 13 души са починали на място, а трима на път към лечебните заведения.
 
Според първичните информации рейсът се е движил с висока скорост , несъобразена с пътните условия все още. По същото време в региона е валял мощен дъжд , беше доказано по-рано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР