Още сигнали към българската, а и европейската прокуратура е пуснал

...
Още сигнали към българската, а и европейската прокуратура е пуснал
Коментари Харесай

Проф. Минеков: Има още скандални неща в министерството, вече съм сигнализирал прокуратурата

Още сигнали към българската, а и европейската прокуратура е пуснал служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Това разгласи самият той в Пловдив, който бе посетител на премиите „ Христо Г. Данов ”.

На въпрос за критериите за конкурс за нов шеф на „ Старинен Пловдив ”, той съобщи, че не е осведомен с тях и до края на седмицата ще разгласи неговото мнение. Министърът съобщи, че има десетки преписки, които стоят с годините по чекмеджетата на министерството, а на бюрото стоят купища документи, а той отделя по един час единствено, с цел да подреди. На въпрос има ли такива преписки, свързани с Пловдив, той отвърна, че са десетки.

„ Има незавършени преписки за недвижими монументи на културата в Пловдив. Реставрации, затънали в очакване на  становище. НИНКН беше погубен през  годините, изцяло умишлено за корупция  и звук не на чиновниците, а на тези, които даваха последния автограф ”, сподели Минеков. Като съобщи, че видял преписки в очакване на 3,6 и 8 години.

„ През годините вместо да се усили броят на чиновниците на НИНКН, той беше понижен на 45 души. Бяха върнати 6 млн. лв. за цифровизация, с цел да се работи по този първичен метод, в случай че имаш по Плана за възобновяване ще дадем средства ”, сподели още министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР