Още разкрития за последиците от руската инвазия в Украйна. Ужасяващи

...
Още разкрития за последиците от руската инвазия в Украйна. Ужасяващи
Коментари Харесай

От специалните пратеници на bTV: Говорят доброволците, рискували живота си за спасяването на цивилни


Още разкрития за последствията от съветската инвазия в Украйна. Ужасяващи разкази на очевидци пред специфичните пратеници на bTV Стоян Георгиев и оператора Александр Осиченко.

Снимка: bTV


Над 90% от популацията на 80-хилядния град Ирпен е евакуирано още при започване на съветската окупация. Според управляващите това е причина убитите цивилни са са стотици, вместо хиляди. Анатоли е част от екипа доброволци, които с риск за живота си, извеждат хората от града.

„ Ние знаехме, че доста хора страдат и доста хора чакат в мазетета някой да им подаде ръка. Една картина е останала в съзнанието ми. Мой сътрудник, който носеше стара жена на гърба си, тичаше по моста и в близост падаха бомби “, споделя Анатоли.

Снимка: bTV


През опустошен мост популацията е извеждано към Киев.

„ Една жена умря в ръцете ми. Обаждаха се родственици и споделяха да вземем за пример: помогнете на майка ми, тя има инфаркт. Ходихме по адресите. За страдание на някои адреси пристигахме прекомерно късно. Виждахме умряли хора.. Някои от тях бяха починали поради здравното си положение. Това са хора, които не могат да живеят без здравна грижа. За целия интервал за евакуация, аз изгубих 6 души. Хора, които не съумях да изтеглям. Всеки от тях остава в мен. Тази болежка остава за цялостен живот “, споделя един от доброволците.

Снимка: bTV


„ 10 хиляди от популацията на града са хора от Донбас - от Донецка и Луганска област. Те за повторно в живота си са в същата обстановка. 50% от жилищния фонд на града е погубен “, изясни Виолета Дворникова - общински консултант – Ирпен.

Изпитанията, през които са минали, трансформират жителите на Ирпен вечно.

„ Ние се радваме на днешния ден, тъй като утрешният може да го няма. Днес всяка заран, когато забележим околните си, сме признателни един на различен за тези срещи. И когато се сбогуваме се прегръщаме толкоз мощно като че ли за последно “, споделя Дворникова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР