Още през активния летен сезон, когато през територията на България

...
Още през активния летен сезон, когато през територията на България
Коментари Харесай

Лоши Новини! Зловещата Чума Е Надвиснала Над България!

Още през дейния летен сезон, когато през територията на България прекосяваха доста туристи от инфектирани страни като Румъния, Молдова, Украйна, Русия, взехме всички ограничения да спрем придвижването на животни по сухопътната ни граница и те бяха навременни и сполучливи, акцентира министърът. Той е безапелационен, че е доста значимо огромните индустриални ферми да съблюдават условията за биосигурност. В тях към 400 000 животни се гледат в един оборот, тъй че дезинфекцията, хигиената са значими, уточни Порожанов. БАБХ към този момент е дала наставления, които ще бъдат и непрекъсната мярка отсега нататък.

" Агенцията ще прави засилени инспекции и надзор на качеството на предлаганите в магазините храни преди и по време на коледните празници, както прави всяка година ", удостовери също Румен Порожанов.

Той взе участие във конгрес в София във връзка годишнина от наличието на огромна непозната комерсиална верига у нас и по отношение на акцията на министерството на земеделието за подкрепяне на родното произвеждане. В тази връзка разбор на петте най-големи непознати вериги за търговия на дребно у нас е посочил, че 62 на 100 от питателните артикули, продавани в тях, са български като повишаването на каузи е с четири на 100 спрямо предходната година.

Порожанов осведоми участниците във форума, че от началото на идната година се чака 50 на 100 държавна помощ за разноските на дребните производители за узаконяване. Работи се и за уточняване на параметрите на помощ за дребните кланици.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР