Още преди време казахме, че около Великден очакваме скок в

...
Още преди време казахме, че около Великден очакваме скок в
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Неоткритите заразени у нас са вероятно 6 – 7 000 души, предстоят напрегнати времена

" Още преди време казахме, че към Великден чакаме скок в инфектираните от ковид и на процедура това е реалност. Обясняваме си го с отбелязването на Цветница и хубавото време. Всички упования, за жалост, се сбъднаха. Миналата седмица хората бяха много недисциплинирани и към този момент берем плодовете на това ". Това заяви в предаването " Лице в лице " по bTV ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
" Наблюдаваме напускането на София от ужасно доста хора и това крие риск да се разнесе болестта из всички краища на България. За страдание ни предстоят напрегнати и забавни времена ", предизвести той.
Ген. Мутафчийски засегна тематиката и с всеобщото тестване на популацията. Той изясни, че Германия, която постоянно се дава за образец, прави по 300 000 броя седмично. „ С тези темпове на германците ще им трябват към 3 години, с цел да тестват цялото си население “, съобщи той, като посочи, че се чакат резултатите от към 140 проби, които се работят във Военномедицинска академия.
Ген. Мутафчийски напомни, че при започване на епидемията от Световната здравна организация са предложили проучване на лицата със признаци, контактните на тях лица от първи ред, както и медицинския личен състав, грижещ се за тези инфектирани. „ С придвижване на епидемията, става извънредно мъчно да се проследят епидемиологичните връзки и се минава към по-случайно и всеобщо тестване. Ние въпреки всичко имаме неизчерпан запас и към момента можем да ги наблюдаваме ", добави той, като добави, че не счита за съответна концепцията да се създадат 7 милиона теста, с което да се обхване цялото население. " Видяхме картината и с 4000 теста, че под 1 % е заболеваемостта и то в рискови групи. Подобно проучване нямаше да покаже нищо доста и щеше да е една моментна фотография, потребна за научни проучвания и изявления, само че не и от практическа позиция ", добави ръководителят на Националния действен щаб.
" ", посочи той.
По мотив бързите проби за съществуване на антитела за вируса ген. Мутафчийски напомни всеобщото проучване на над 1 000 служители на реда, при които се оказа, че 993 от тях не са се срещали с вируса. " Едно нещо би трябвало да е стопански издържано, когато се прави. Първите проекти, които се споделяха от доста участници по малките екрани, сметката на това, което предлагаха, беше близо половин милиард лв.. Възможно ли е половин милиард да отдели страната да потвърди че 993-ма души са здрави? “, попита той, като напомни, че става въпрос за служители на реда, които работят на първа линия и всеки ден се срещат с разнообразни хора. Подобно съгласно него е ситуацията и при лекарите. Проучване е направено при лекари от " Пирогов ", ВМА, медици от Бургас, Кюстендил, Дупница, Видин, Габрово и Плевен. " Тези проучвания демонстрират, че на процедура нашата популация е девствена във връзка с срещата си с ковид ", безапелационен бе ген. Мутафчийски.
Ръководителят на Националния действен щаб разяснява и теорията, че имунизацията БЦЖ защищава от заразяване с ковид. " Това е една догадка, която доста се надявам да е вярна, само че за момента няма задоволително доказателства. Подобно е ситуацията и с новите теории за някаква разновидност в нашия геном, стартирана в Белгия, която ни прави устойчиви на заразяване ", добави той.  
На обвиняванията, че доста повече хора са инфектирани и е допустимо инфектираните да са към 100 000 , ген. Мутафчийски отговори, че защото смъртността е към 4 %, това не може да е правилно. " Това значи да са умряли към 4 000 души. Такава смъртност не може да остане незабелязана. Понеже постоянно съм изтъкан от съмнение и нямам доверие и на себе си дали съм прав и съпоставям всичко по доста канали, в това число и непрекъснато в диалози с нашите сътрудници, постоянно подлагаме теориите на подозрения и ги ревизираме. Факт е, че няма покачване на общата смъртност, къде тогава е смъртността ? ", попита той.
Проф. Мутафчийски разгласи, че досега в България няма открит случай на оздравял от ковид човек, който по-късно още веднъж да дава позитивна проба. " Има, обаче, научни изявления, в които за 386 индивида е потвърдено нещо сходно ", посочи той (ЕТО ОБЯСНЕНИЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА СПОРЕД ЮЖНОКОРЕЙСКИ ПРОФЕСОР). Относно протичането на заболяването при децата ген.
Началникът на Националния действен щаб беше безапелационен, че. " Не се наложи хоспитализация на нито един дребен пациент с изключение на на едногодишното дете и то я прекара доста леко – единствено с ларингит ", посочи той.
Относно терзанията от страничните резултати на хлорохина и хидроксихлорохина, ген. Мутафчийски призна, че тези лекарства нарушават проводимостта в сърцето, само че досега у нас медиците не са се сблъсквали с доста тежки странични резултати. " Все отново всички пациенти, които се лекуват с хлорокин, са под непрекъснато наблюдаване в болница и по тази причина този медикамент не се употребява за домашно лекуване. Още повече, че комбиниран с " Азитромицин " става синергично деяние и в действителност може да се стигне до гибел (бел. ред. - злополучен и драматичен образец за това има от Бразилия). Все отново има известни очаквания, че това е лекуването, което почиства вируса и е само дейно на този стадий ", съобщи той.
" Важно е Щабът да бъде безусловно почтен и прям. Стремим се да следим международните трендове, там постоянно виждаме доста тревожни неща и ние не можем да ги спестим на хората ", сподели ген. Мутафчийски във връзка обвиняванията, че постоянно изказванията на представителите на щаба провокират боязън и терзание у хората.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР