Още преди конфликта в Украйна местните са се натъквали на

...
Още преди конфликта в Украйна местните са се натъквали на
Коментари Харесай

Кметът на Шабла: Може би обходи на армията трябва да се случват по-често

Още преди спора в Украйна локалните са се натъквали на муниции или останки от тях, главно от Втората международна война, разяснява по Българска национална телевизия кметът на Шабла Мариян Жечев. 

Неминуемо още веднъж ще има сходни обстановки, разяснява Жечев.

" Първото и най-важно е да се маркира боеприпасът, в случай че той плава и второ - да бъде отцепен регионът. Оттам нататък се задейства протоколът с съобщение на регионален съвет по сигурност, оттова със поръчка за утилизация на боеприпаса и дейности на армията ". Плаващи муниции могат да бъдат елементарно открити с полет от небето - с хеликоптер или дрон, сподели кметът.

" Може би обходи на армията би трябвало да се случват по-често, единствено през вчерашния ден в Южна Украйна над Измаил са свалени над 20 и няколко такива уреди, тъй че у нас неизбежно ще имаме още такива обстановки ".

Междувременно в Шабла стартира есенният лов на риба. Двама от локалните риболовци разясниха, че след случая с дрона от през вчерашния ден има известно терзание, само че намирането на муниции не е нещо непознато за Северното Черноморие. Рибарите са намирали и други сходни предмети, само че нормално във вътрешността в морето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР