Още преди Коледа си говорех с приятели, че ръководството на

...
Още преди Коледа си говорех с приятели, че ръководството на
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Изключиха ме от БСП, защото не ме искаха на Конгреса. Ще изпратя и този лидер на БСП

Още преди Коледа си говорех с другари, че управлението на Българска социалистическа партия ще търси метод да ме освободи преди Конгреса и това ще стане на неприсъствено съвещание. Това съобщи в „ Лице в лице “ по bTV изключеният от редиците на левицата Кирил Добрев.

По думите му от дълго време върви промяна в Българска социалистическа партия и от демократична партия – тя се трансформира в лидерска. Според него този развой към този момент се е разиграл един път в българския политически живот – при отстраняването на Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Той посочи, че претекстовете са отстраняването му са очевидни и скрити: „ Аз съм изключен, тъй като показах мнението си към работните групи и не съм подкрепил решението на Националния съвет да участваме във властта. Освободен съм и по тази причина, че съм провел митинги пред „ Позитано “ 20 – аз мъчно мога да провеждам 400 индивида. (…) Неофициалният претекст е, че това управление не ме желае на Конгреса “.
Според него представители на партията уговарят социалисти Корнелия Нинова да остане на лидерската позиция до края на мандата си. Той направи прогноза, че тя ще бъде избрана отново и за втори подобен.
Добрев отхвърли информацията, че е доближен на ГЕРБ: „ Ако бях непосредствен до ГЕРБ – щях ли да позволи най-големият им политически конкурент – Радев да стане президент два пъти. Щеше ли Нинова да ме държи 4 година до себе си. Това са легенди и митове, измислени от хората около нея, с цел да ме очернят. Нито аз, нито моето обграждане се занимават с публични поръчки “.
Относно присъединяване на Българска социалистическа партия във властта, Добрев съобщи: „ Превръщат една 130-годишна партия златен пръст.
Винаги ме е било боязън да влезем в ролята на „ Атака “ или Вътрешна македонска революционна организация “. Той беше безапелационен, че ще остане БСП-ар и няма да основава или да се причисли към друга партия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР