Още по темата: Златното момиче на българската художествена гимнастика Диляна

...
Още по темата: Златното момиче на българската художествена гимнастика Диляна
Коментари Харесай

Едно от златните момичета на България стана баба

Още по тематиката:

Златното момиче на българската художествена гимнастика Диляна Георгиева живее в Нова Зеландия със фамилията си и към този момент е баба, написа " Галерия ".

Почти никой от съседите й там не знае, че тя е европейска и два пъти международна шампионка, носителка на девет златни и три бронзови медала от надпревари през 1983, 1984 и 1985 година. Въпреки това на драго сърце посещават фамилния й ресторант " Ботичели ", в който брачният партньор й е основен готвач. Фамилията й се прехранва най-вече от заведението и по тази причина преди две години го разширили и създали по-просторен. Преди това ресторантът събирал 50 посетители.

Седем години Диляна работи и като основен треньор по художествена гимнастика на Нова Зеландия. Преди това би;а една година в Япония, след това 6 месеца в Англия, където се чувствала чужденка. " От гимнастиката не се изкарват пари, а мъжът ми работеше в един ресторант и видяхме, че се изкарват прилични пари, по тази причина взехме решение да пробваме, Потръгна ни, въпреки да не беше елементарно. Аз съм управител, посрещам гостите, подготвям сметките, оказвам помощ на сервитьорите. ", споделя тя.

Според нея единственият проблем на личния бизнес е, че не можеш да го оставиш на различен човек. Затова и със брачна половинка й се редували с отпуските и почивали поотделно. Като типична гимнастичка е уплашена на тематика храна и по тази причина и през днешния ден наподобява прелестно за своите 54 години.

Тя с усмивка си спомня по какъв начин на едно съревнование Нешка Робева ги заключила в хотелската стая в Япония, само че те се обадили на бъдещата олимпийска шампионка Лори Фънк и тя пристигнала да ги отключи. Избягали от хотела и обикаляли подлезите в Токио да си похапнат. Състезателното й тегло тогава било 44 кг, само че като се отпуснела да хапва ставало 46 кг и усещала, че й тежи. В момента е 56-57 кг.

" В нашия ресторант залагаме главно на фреш паста, която се прави на ръка. ", споделя тя. В свободното си време обича да се разхожда по плажа и да кара уинд сърф. Най-после има време и за себе си, тъй като трите й деца са пораснали.

Големият Виктор е роден в България, а дъщерята Боряна и синът Александър - в Нова Зеландия. При тях живее и фамилията на брат й Пламен, който също има три деца, и татко й Борис Георгиев. Майка й Виолета Бехчийска останала да работи в школата по художествена гимнастика " Диляна " в родния Пазарджик.

Баща й в началото се изхранвал като плочкаджия, само че в този момент получава прилична пенсия. Брад и също държи италиански ресторант, само че в прилежащ квартал. " Дъщеря ми роди напълно млада и в началото всички бяхме в потрес от бременността й. Но се веселя, че задържа бебето ", споделя Диляна. Синовете й, също като нея са увлечени по спорта и дълги години са упражнявали тенис на корт. Само Боряна решила да стои надалеч от физическите извършения.

В Нова Зеландия именитата гимнастичка е и измежду най-търсените каскадьори. Фината спортистка прави ефектни подиуми и в щатски филми - скача от хеликоптер на ръба на канара, пада от движещи се коне, виси с главата надолу.

В Оукланд, където живее към този момент трето десетилетие, поддържа връзка с българската общественост. С мъжа си приказват на български, само че с останалите членове на фамилията и най-много с внучаката, си приказват на британски. Фамилията не може да пътува постоянно до България, защото билетите за всички костват 20 хиляди $.

Диляна не крие, че България й липсва, само че не би се върнала, тъй като е привикнала със спокойния и спретнат живот в Нова Зеландия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР