Още по темата Теленор с по-високи приходи и печалба през

...
Още по темата Теленор с по-високи приходи и печалба през
Коментари Харесай

Шведският телеком Telia купува бизнеса на TDC в Норвегия за 2.6 млрд. долара

Още по тематиката
" Теленор " с по-високи доходи и облага през второто тримесечие

Компанията усилва и междинния доход от краен консуматор (ARPU)
17 юли 2018
Роуминг по съседски

Как се трансформират цените на роуминг услугите в прилежащите ни страни, които не са част от Европейски Съюз
6 юли 2018
Съединени американски щати проверяват Glencore за корупция и пране на пари

Проверява се бизнесът на компанията в Нигерия, ДР Конго и Венецуела
4 юли 2018
" Теленор " стартира да приема цифрови заплащания по услугите си

Българският телеком предлага услугата след съдействие с немската компания Wirecard
3 юли 2018 Един от най-големите мобилни оператори в Швеция - Telia Company, разгласи, че ще закупи целия норвежки бизнес на датския телеком TDC за 2.6 милиарда $. Целта на компанията е по този метод да усъвършенства както мрежовото си покритие, по този начин и телевизионното наличие, оповестява Reuters.

Пазарът

Въпреки че сега Telia се отдръпва от по-източните си пазари, стремежът на компанията е към даване на по-фокусирана услуга. В известието Telia разяснява, че новата облага ще направи компанията " мощен противник " в пазара за мобилно и телевизионно наличие. Главният им съперник на скандинавския пазар остава норвежката Telenor. От своя страна през март норвежкият телеком колос разгласи публично, че ще продаде бизнеса си в България, Сърбия, Унгария и Черна гора на PPF, капиталовия фонд на най-богатия чех Петр Келнер. Общата сума на договорката е 2.8 милиарда евро.

" Имаме прочут опит с сполучливите придобивания на компании в Норвегия и сме уверени, че актуалното придобиване няма да е изключение ", сподели в известие към медиите изпълнителният шеф на Telia Йохан Денелинд.

Новите активи

Норвежкият бизнес на TDC включва също по този начин доставчика на интернет и телевизия GET. В тяхната мрежа са свързани над 500 хиляди домове и компании, които затвърждават мястото им на пазара за бизнес интервенции. Освен това GET има над 1 млн. частни и бизнес клиенти, които употребяват техните интернет и телевизионни услуги всеки ден.

" Сделката ще сътвори водещ оператор както за потребителите, по този начин и за бизнесите в Норвегия. Това ще ни помогне да донесем доста нови артикули и услуги на пазара, с което ще подсигуряваме лидерската си позиция ", добавя Денелинд в известието.

Въпреки това договорката към момента не е минала през всички контролни органи, само че се чака да бъде утвърдена към края на 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР