Още по темата: Рискуваме Пловдив да отплава в Егейско море

...
Още по темата: Рискуваме Пловдив да отплава в Егейско море
Коментари Харесай

Доброволци чистят река Марица с каяци

Още по тематиката: Рискуваме Пловдив да отплава в Егейско море Ще падат мостове в Пловдив, в случай че дълбаем в Марица Разписаният Оценка на въздействието върху околната среда за река Марица е на гимназиално равнище

Докато институциите не престават да спорят за бъдещето на реката, коритото на Марица е обрасло със саморасляци, някои от които към този момент издигат пердах надалеч над крайбрежията. На доста места са се оформили и противозаконни сметища. Битката против боклука преди време се водеше единствено от еко бранители, само че за втора година в нея се включва и Природонаучният музей. Миналото лято акцията събра над 100 чувала боклук.

Сега управление на музея и и чиновниците канят жителите да се включат в почистването на южния бряг през днешния ден. Този път деятелите ще се спуснат с каяци по течението на реката, с цел да се почистят недостъпните от брега места.

От управата на Природонаучния музей оповестиха, че ще приветстват всяка помощ в днешния ден и приканват жителите да се включат интензивно в почистването. Доброволците и чиновниците на музея се събират в 17.30 часа при започване на дигата след бариерата до стоманения жп мост. Осигурени са чували и ръкавици, които ще се раздават на място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР