Още по темата Невъзпитаните карикатуристи и Голямата сянка Изчезването на

...
Още по темата Невъзпитаните карикатуристи и Голямата сянка Изчезването на
Коментари Харесай

Вестник "Прас-прес" поиска от премиера три билборда за 6 месеца

Още по тематиката
Невъзпитаните карикатуристи и Голямата сянка

" Изчезването " на " Прас-прес " от сергиите е показателно за това по какъв начин преодоляването на разпространителския пазар направи допустимо заглушаването на гласове и бизнеси
10 мар 2017
Как беше счупена Комисията за защита на конкуренцията

Засега няма съображение да чакаме бухалките в Комисия за защита на конкуренцията да станат лостове за ефикасна антимонополна отбрана
4 юни 2016 Издателите на сатиричния вестник " Прас-прес " - карикатуристите Христо Комарницки, Чавдар Николов и Чавдар Георгиев, оповестиха, че ще се възползват от великодушното предложение на премиера от сряда. " Председателството е на България, нито е мое, нито е на държавното управление. Всички билбордове да се дадат, който каквото неприятно има да каже, там може да го постави и да си каже. Няма да популяризираме България, а всеки, каквото желае да постави. Предоставете им ги, с цел да знаем, че най-много добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме ", е наредил Борисов на министъра по европредседателството Лиляна Павлова по време на държавното съвещание, което се организира в ремонтираната зала 3 на НДК.

Повод за коментара му е абсурдът поради сваленото обръщение от билборд в центъра на София на протестираща синдикална организация в Министерство на вътрешните работи, в което на британски език се споделяше: " Служителите в Министерството на вътрешните работи са по-нископлатени от сътрудниците ки в Европейския съюз. Основното им заплащане е едвам 340 евро. "

След като от полицейския профсъюз дадоха отговор, че няма да върнат посланието си на билборда, в четвъртък на среща с негови представители министър председателят даде обещание още 100 млн. лева от бюджета за нарастване на заплатите във ведомството, които да бъдат отпуснати до две седмици. В края на предходната година стана ясно, че в държавния бюджет за 2018 година са планувани 55 млн. лева повече за заплати на служителите на реда. Към тях в идващите дни ще се прибавят и изключителните още 100 млн. лева След срещата при Борисов зам.-вътрешният министър Красимир Ципов посочи, че отпуснатите пари не са договорка, с цел да няма митинги.В последните дни държавното управление отпусна спомагателни милиони и за Българска академия на науките и СУ " Св.Климент Охридски ", които също заплашиха с митинги по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз от България.

На този декор настояването на издателите на " Прас-прес " за разпределяне на три билборда в София за шест месеца наподобява непретенциозно. Те са го адресирали в писмен тип до премиера Бойко Борисов и чакат след 15 часа в петък да получат входящ номер. Писмото стартира с обръщението " Уважаеми господин Главатар Борисов ", за което карикатуристът във вестник " Сега " Христо Комарницки изясни пред " Дневник ", че думата предводител значи лидер на племе и не е оскърбителна. Писмото, в което са посочени местата, на които издателите са поискали по един билборд - на летище София, пред Народния спектакъл " Иван Вазов " и пред Националния замък на културата, приключва с думите: " Вярваме, че едно положително Ваше решение ще утвърди доверието в главатарската институция като поръчител за свободата на словото и полезностите на демокрацията ".

Намерението на карикатуристите е билбордовете да бъде качвано част от наличието на сатиричния вестник, който среща големи компликации с разпространяването си поради политиката към него на компанията " Национална дистрибуция ", която е с монополно състояние и се управлява от депутата на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Неотдавна Комарницки заяви, че откакто е изчерпал другите законови благоприятни условия, кани Пеевски в предаването " Съдебен спор " по Нова телевизия за саботираното разпространяване на " Прас-прес ". През март издателите му подадоха и тъжба в Комисия за защита на конкуренцията за корист с монополно състояние на " Национална дистрибуция ".

От предаването " Съдебен спор " по Нова тв дадоха отговор във фейсбук на настояването Христо Комарницки за спор с Делян Пеевски по този начин: " Молим, напишете искане до изпълнителния шеф на " Нова Броудкастинг груп " господин Дидие Щосел и го входирайте в деловодството на Нова телевизия. При позитивна резолюция незабавно ще се отзовем на сигнала Ви ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР