Още по темата AT&T приключва придобиването на Time Warner за

...
Още по темата AT&T приключва придобиването на Time Warner за
Коментари Харесай

Google инвестира 550 млн. долара в компанията за електронна търговия JD

Още по тематиката
AT&T завършва придобиването на Time Warner за 85 милиарда $

Одобреното обединение от американски федерален арбитър даде зелена светлина и на други покупко-продажби в бранша
17 юни 2018
Защо ми е портфейл, когато има phyre

Българска компания прави поръчка за наличие на пазара на цифрови разплащания
15 юни 2018
Въпрос на живот и гибел

Спасяването на китайската компания ZTЕ скара американския Конгрес и Белия дом
15 юни 2018
Правилата за " интернет индиферентност " в Съединени американски щати отпаднаха

Законът въпреки всичко може да бъде върнат в бъдеще, в случай че се стигне до ново гласоподаване в Конгреса
12 юни 2018 Технологичният колос Гугъл разгласи, че ще влага повече от половин милиард $ във втория максимален състезател в Китай на пазара на електронна търговия – JD.com. Като част от стратегическо съдействие Гугъл ще вложи 550 млн. $ и ще получи повече от 27 млн. клас А елементарни акции.

Двете софтуерни компании обявиха, че биха работили дружно, с цел да развият ритейл бизнеса, да подобрят персонализацията на извършването на покупки и да преодолеят проблемите на доста пазари, в това число Югоизточна Азия, написа Reuters.

Стратегическо партньорство

От своя страна JD.com съобщи, че възнамерява да направи селекция на продукти за продажба в Съединени американски щати и Европа посредством Гугъл Shopping – услуга, която разрешава на потребителите да търсят артикули на уеб сайтове за електронна търговия и да съпоставят цените сред другите продавачи.

Когато ритейлърите влязат в партньорство с Гугъл, това дава видимост на продуктите им и прави по-удобно за потребителите да ги купуват онлайн. За софтуерния колос услугата за извършване на покупки е значима, тъй като по този метод сътрудниците му ще могат да се конкурират сполучливо с Аmazon.

Партньорството би дало опция за JD.com да продава на клиенти отвън Китай, изключително във време, когато комерсиалното напрежение сред Пекин и Вашингтон е високо.

Изпълнителният шеф на JD.com Ричард Лиу неотдавна показа пред CNBC, че възможна комерсиална война ще повлияе отрицателно на доста американски марки. Поради тази неустановеност проектите на компанията за уголемение в Съединени американски щати са замразени.

Борбата е безмилостно жестока

Китайската компания нападателно се конкурира с Alibaba на Джак Ма. И двете компании са вложили доста в технологии, ритейл и логистика, с цел да завоюват клиенти. JD.com да вземем за пример сега тества услуги на доставка с дронове, с цел да доближи селските региони на Китай, до момента в който разноските им останат относително ниски.

Компанията също по този начин си партнира и с различен огромен съперник на Alibaba – Tencent, който е водач в областта на обществените мрежи, цифрови заплащания и гейминга. Благодарение на съдействието клиентите на JD.com могат да купуват артикули от платформата през приложението на Tencent - WeChat.

JD.com е обединила старания и с ритейл колоса Walmart – американската компания е разкрила дребен високотехнологичен супермаркет в Китай, където потребителите могат да заплащат със смарт телефони, употребявайки платформата JD Daojia, която е на JD.com
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР