Още от самото излизане на анимационната поредица Спондж Боб Квадратни

...
Още от самото излизане на анимационната поредица Спондж Боб Квадратни
Коментари Харесай

Спондж Боб Квадратни гащи и защо обвиниха анимационния сериал в расизъм

Още от самото излизане на анимационната поредност " Спондж Боб Квадратни гащи ", обожаваме откачения свят на усмихнатата гъба, която живее на дъното на океана в град, наименуван Бикини-Ботъм.

Винаги ужасно доста ни е допадало голямото въображение, което употребяват сценаристите на филмчето, още от излизането на първия сезон през 1999 година

20 години откакто стартира да се излъчва " Спондж Боб Квадратни гащи ", се откри академик, който откри расистки подтекст в анимацията в името на града, в който живеят Спондж Боб и приятелите му. Американският професор Холи Баркър твърди, че името Бикини Ботъм е обвързвано с атола Бикини. Там пък преди доста години са се провеждали проби на нуклеарно оръжие, които са се отразили неподходящо за коренното население.

Според Холи Баркър, анимационният филм ясно и изрично загатва за колонизирането на земята на Бикини и за казуса с изселването на локалните поданици от атола, написа Independent.

Както добре ни е известно, американците са способни да видят расизъм във всичко, въпреки персонално на нас да не ние напълно ясно, какво тъкмо има Спондж Боб с това. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР