Още от древността невенът се използвал за лечение натруднозаздравяващи и

...
Още от древността невенът се използвал за лечение натруднозаздравяващи и
Коментари Харесай

Невенът Е Най-Мощният Природен Лек, Признат И От Народната И От Традиционната Медицина!

Още от древността невенът се употребявал за лекуване натруднозаздравяващи и инфектирани рани, нередовна менструация, кожни болести. Днес кръгът на приложенията му са се е разширил неимоверно – употребява се като растителен антибиотик (особено против стрептококи и стафилококи), при възпалителни гинекологични заболяния, разширени вени, в козметиката, вътрешно при язва и гастрит.

Козметични и лечебни средства от невен

Тинктурата от свежи стръкове има най-силно антибиотично деяние.

Приготвя се от една шепа преди малко откъснат невен и 150 -200 мл. мощна водка, които се киснат в компактно затворен буркан 2 седмици и по-късно се прецеждат. Готовата смес се употребява разредена – 1 ч.л. в чаша вода, както за вътрешно приложение при язва и гастрит, по този начин и за промивки на рани, възпалени очи, гаргара на устата при ангина, болки в гърлото, парадонтоза и други възпалителни стоматологични болести.

Бебешко масло – невенът е изключително подобаващ за грижи за нежната бебешка кожа, която към момента няма построена защитна преграда. Предпазва я от инфекции, възпаления и подсичане, изключително в композиция с бадемово масло, което овлажнява и не провокира алергични реакции. В бурканa се поставя изсушени стръкове от невен и се заливат с бадемово масло, което би трябвало да ги покрие изцяло.

Универсален мас за изгаряния, рани, разширени вени, белези и пигментни петна.

Приготвя се от шепа сушени стръкове и 100 гр. твърдо масло – кокосово, палмово, карите. Билката се запържва за малко в маслото и се оставя да престои една нощ. На идната заран още веднъж се загрява, едвам се прецеди през марля и се налива в чист и изсъхнал буркан, написа " Петел ". Мехлемът форсира заздравяването на кожата, отстранява провалите от слънцето (лунички, пигментни петна) и макар мазната текстура работи добре и против акне.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР